BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skravlesyk før fullmåne

Britiske forskere har nå kommet frem til det britiske astrologer har visst leeenge: Uken før fullmåne blir folk mer energiske og kreative, og dette resulterer i hyppigere nettbruk og telefonsamtaler.

Det er den britiske nyhetstjeneten The Register som bringer denne oppsiktsvekkende teorien. Folk både ringer og bruker nettet mer når det nærmer seg fullmåne enn de gjør resten av måneden.

Ifølge The Register er det forskere ved British Telecom som har kommet frem til at den 29-dagers månesyklusen kan påvirke menneskers trang til å ringe og bruke Internett.

Men det er foreløpig bare en teori. Forskerne utelukker ikke at det er tilfeldigheter som gjør at flere husholdninger bruker telefonen mer i dagene før fullmåne. Dette er ting de jobber videre med å verifisere.

Roy Gillett er formann i Astrological Association of Great Britain. Han synes teorien er fryktelig interessant.

Gillett sier til The Register at dette er ting astrologer har hevdet i årevis. - I dagene før fullmåne bygger det seg opp en følelsesmessig og kreativ energi hos folk. Dette kan gjøre at man føler trang til å kommunisere oftere og i lengre enn normalt i disse dagene.

Telenor Mobils informasjonssjef Jo Heldaas har følgende kommentar til spørsmålet om dette er noe Telenor har merket seg:


- Ha ha ha..! Den var ny. He he. Dette var helt nytt for meg. Men hvorfor ikke? Vi har ikke sett på dette i Telenor, men det er jo morsomt hvis det er tifelle.

Heldaas hadde ikke mulighet til å sjekke de nødvendige dataene for å finne ut om nordmenn ringer mer i dagene før fullmåne da digitoday.no ringte. Han var på søndagstur.

En liten tilleggsopplysning fra The Register til slutt: Forskere i Nepal har funnet en sammenheng mellom antall riskorn som passerer ufordøyd gjennom menneskekroppen og tenåringsgraviditeter i Storbritannia.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.