BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skreddersy bedriftens videospiller

Danske 23 gjør design av videospiller «like enkelt» som webdesign.

Fra utviklermiljøet til 23 Player Builder: Moduler øverst, kode til høyre, forhåndsvisning nederst til venstre.
Fra utviklermiljøet til 23 Player Builder: Moduler øverst, kode til høyre, forhåndsvisning nederst til venstre.

Det danske selskapet 23 tilbyr en tjeneste for å la bedrifter opprette egne videonettsteder. Tjenesten, 23 Video, ble lansert i Norge i mars, med flere referansekunder, blant dem Netcom og Rikskonsertene. Av danske referansekunder kan nevnes Lego og Carlsberg.

    Les også:

Formålet med tjenesten er å «gjøre det mulig for bedrifter å enkelt sett oppe, designe og lage egne videonettsteder med sømløs merkevareintegrering». En annen måte å beskrive 23 Video er at det dreier som et videoinnrettet CMS («content management system»), altså en tjeneste for å forvalte nettvideo til eget nettsted.

I dag kunngjør 23 en vesentlig oppgradering av tjenesten, en såkalt «Player Release». Tanken er også videospilleren skal kunne tilrettelegges. I stedet for å måtte ty til enkle standardspillere, skal man nå kunne utstyre spilleren med bedriftens egen visuelle identitet, og tilrettelegge den i samsvar med den rollen video spiller i bedriftens kommunikasjon med brukere, kunde og marked.

Den nye «Player Builder» brukes til å bygge HTML5-videospillere som fungerer overalt, det vil si i alle typer pc-nettlesere, samt iOS og Android. Design av videospiller blir «like enkelt» som webdesign.

23-sjef Ditte Wulff sier at videospillere ikke har utviklet seg i takt med den øvrige utviklingen på web.

– Hittil har man enten måttet ty til besværlige Flash-spillere, eller avstå fra å nå store brukergrupper. De fleste har derfor nøyd seg med svært enkle standardspillere, i stedet for å tilby kunder og brukere opplevelser de egentlig så for seg, sier Wulff.

Teknologisjef i 23, Steffen Tiedemann Christen, sier den største bøygen i utviklingen av Player Builder var å framstille et eget verktøysett for både HTML5 i moderne nettlesere, og for Flash og eldre nettlesere. Han mener 23 har lykkes i å skape noe som sørger for at man kan være kreativ uten å være bekymret for teknikken.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.