FORBRUKERTEKNOLOGI

Skrek seg til billig-Windows

Ingen flere får superbillig Windows, men Brasil truet med Linux.

12. apr. 2005 - 10:19

Microsoft har bekreftet overfor News.com at selskapet vil kunngjøre 13. april en portugisisk-språklig versjon av Windows XP Starter Edition, en billigutgave med noe redusert funksjonalitet og maskinkrav som hittil bare har vært tilgjengelig i Indonesia, Malaysia og Thailand, og som tidligere er kunngjort for India og Russland.

    Les også:

Microsoft har ikke bekreftet akkurat når, eller på hvilken måte Brasil vil få billig-XP. Brasils myndigheter er kjent for sin åpenlyse støtte til Linux og åpen kildekodeløsninger, både lokalt og sentralt, og skal er i ferd med å sette ut i livet et program for massesalg av rimelige PC-er. Det er nettopp i forbindelse med slike programmer at XP Starter Edition tilbys i andre land. Det er åpenbart viktig for Microsoft å hindre at slike programmer utelukkende dreier seg som Linux.

I erklæringen som Microsoft har sendt News.com heter det at selskapet vil «fortsette et nært samarbeid med myndighetene for å finne ut hvordan Microsoft kan bidra til å møte utfordringen med [å trekke flere med i informasjonssamfunnet]» (Microsoft bruker betegnelsen «digital inclusion»).

Det er ikke kjent hvor mange PC-er som hittil er levert med XP Starter Edition.

Ifølge Microsoft Watch som hadde nyheten allerede før helgen, ble den brasilianske versjonen av XP Starter Edition demonstrert for lokale medier i forrige uke.

Gjennom initiativet «PC Conectado» håper president Lula da Silva at en million brasilianere kan skaffe seg en rimelig PC i år. Programmet er delvis subsidiert av regjeringen. Ifølge Jornal do Brasil har myndighetene valgt ut noen billige modeller som skal selges avgiftsfritt i bestemte konfigurasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.