Skrek seg til billig-Windows

Ingen flere får superbillig Windows, men Brasil truet med Linux.

Ingen flere får superbillig Windows, men Brasil truet med Linux.

Microsoft har bekreftet overfor News.com at selskapet vil kunngjøre 13. april en portugisisk-språklig versjon av Windows XP Starter Edition, en billigutgave med noe redusert funksjonalitet og maskinkrav som hittil bare har vært tilgjengelig i Indonesia, Malaysia og Thailand, og som tidligere er kunngjort for India og Russland.

    Les også:

Microsoft har ikke bekreftet akkurat når, eller på hvilken måte Brasil vil få billig-XP. Brasils myndigheter er kjent for sin åpenlyse støtte til Linux og åpen kildekodeløsninger, både lokalt og sentralt, og skal er i ferd med å sette ut i livet et program for massesalg av rimelige PC-er. Det er nettopp i forbindelse med slike programmer at XP Starter Edition tilbys i andre land. Det er åpenbart viktig for Microsoft å hindre at slike programmer utelukkende dreier seg som Linux.

I erklæringen som Microsoft har sendt News.com heter det at selskapet vil «fortsette et nært samarbeid med myndighetene for å finne ut hvordan Microsoft kan bidra til å møte utfordringen med [å trekke flere med i informasjonssamfunnet]» (Microsoft bruker betegnelsen «digital inclusion»).

Det er ikke kjent hvor mange PC-er som hittil er levert med XP Starter Edition.

Ifølge Microsoft Watch som hadde nyheten allerede før helgen, ble den brasilianske versjonen av XP Starter Edition demonstrert for lokale medier i forrige uke.

Gjennom initiativet «PC Conectado» håper president Lula da Silva at en million brasilianere kan skaffe seg en rimelig PC i år. Programmet er delvis subsidiert av regjeringen. Ifølge Jornal do Brasil har myndighetene valgt ut noen billige modeller som skal selges avgiftsfritt i bestemte konfigurasjoner.

Til toppen