Skrekkabinettet i Bergen

Skjelettene fortsetter å ramle ut av skapene hos Nera. Skikkelig kostbare er de også. Og ledelsen har lært at her skal man ikke forlove seg - så da sier man like godt rett ut at den som venter på noe vondt, han venter ikke nødvendigvis forgjeves.

Hadde Asbjørn Birkeland og Frode Botnevik møtt opp på Continental tirsdag morgen for resultatfremleggelse i Nera burde de tatt med seg spade - slik at de kunne gravd seg ned. Det var kanskje godt de ikke gjorde det - da hadde de nemlig ødelagt parketten - også.

Etter resultatet for 1997 var vi freidige nok til å kalle ledelsen i for inkompetente (se referanse i høyre marg). På nynorsk klassifiseres en slik uttalelse som et understatement. Her er det ikke markedet som har gått mot selskapet, men selskapet som har gått mot markedet. Stort mer er et ikke å si om resultatene.

Vi noterer oss kun at selskapet nå begynner å likne et ok oppkjøpsobjekt dersom noen andre telekom-aktører føler at de trenger teknologien. Kanskje hadde det vært bedre for aksjonærene om Nokia kjøpte hele butikken før selskapet presterer ytterligere verdiforringelse.

Det mest interessante i tirsdagens marked var faktisk knyttet til TTI og Tandberg Data. Sony-datteren AIWA sendte i dag ut pressemelding om at de er klare med et nytt Travan-produkt. Dette produktet har fått navnet "Bolt" og er kompatibelt med Travan-3. Kapasiteten er 10 GB. Vi er usikre på om dette er positivt for TTI, men konkluderer med at det ikke er det (!), da vi antar at AIWA lanserer dette fremfor Travan NS 10 som TTI satser på.

Sony meldte også om at AIT-2 er i rute, det var neppe noen god nyhet for Tandberg Data som konsekvent har hevdet at dette produktet lå lenger frem i tid. TTI var opp en krone. Tandberg Data var merkelig nok også opp - tre kroner.

ASK har fremdeles ikke kommentert fremdriften i Proxima-fusjonen, som ble omtalt i digi.no mandag. Kursen falt i dag med en krone men ligger nå på 82 kroner, godt over bunnen etter resultat-slippet. Det ser ut som om aksjen dermed har sett - og gjort seg ferdig med - den negative reaksjonen etter resultatet for første kvartal. I følge estimater gjengitt av TDN er selskapet nå priset til en P/E på 20,9.

Det er ikke avskrekkende.

NetCom-kursen viste overraskende styrke i dag. Vi hadde ærlig talt forventet nok en overreaksjon nedover etter de dårlige tallene. En mulig årsak til at kursen steg med fire kroner (til 186) kan være at markedet vurderer omsetningsveksten i selskapet som grunnleggende sunn.

Det ble i går sendt ut en pressemelding i det amerikanske markedet fra Tandberg ASA. Meldingen omtalte en distribusjonsavtale med Deutsche Telecom som vi forhåndsvarslet i januar, og som forøvrig er omtalt i selskapets årsrapport. Kursen var svakt ned til 174 kroner.

Kurs-raketten PC-Systemer falt tilbake en krone til 24 kroner i løpet av tirsdagen. Mer var vel egentlig ikke å vente, all den tid vi ikke har sett noe til det annonserte nedsalget fra Boasson/Sundal.

Det ble kun omsatt fire og et halvt tusen aksjer i ARK ASA tirsdag. Getronics er nå nede i en eierandel på 78 prosent, så vi venter på høyere likviditet i aksjen etter som de ulike analytikerne får tygd ferdig resultatene etter første kvartal, og snakket seg gjennom ledelsen.

Til toppen