RESULTATERFINANS

Skremmeskudd fra Une Amundsen tatt med fatning

Etter en frisk start ble børsen ventende på inspirasjonen som aldri kom. SuperOffice kalte en spade en spade uten at dette sjokkerte markedet mer enn det allerede var sjokkert.

Ole-Andreas Krohn
18. jan. 2001 - 17:23
Oslo Børs



DT indeksenStockholmsbørsen.


På toppen av vinnerlisten finner man blant annet Inmeta (INM) og Norkom (NOK), som steg med henholdsvis 25 og syv prosent på tynt volum. Hvorvidt det var kåringen til årets distributør av dataforhandlerne som dyttet Norkom opp forblir uklart.

Bedre volum var det i StepStone (STP) og Infocus (IFC), som steg med henholdsvis ni og fem prosent på godt volum. Også andre IKT-selskaper som Telenor (TEL) og Eltek ASA (ELT) kunne legge en positiv dag bak seg.

Telenor kunne i dag bekrefte at salget av Viag Interkom var avsluttet. En liten usikkerhet er dermed ryddet av veien ettersom British Telecom har flere kreditorer i køen.

Øverst på taperlisten endte blant annet maskinvareleverandørene Tech Holding og PC LAN AS (PCL), som var ned henholdsvis ti og syv prosent. Begge disse ble imidlertid handlet på sedvanlige tynne volumer.

Av de mer likvide aksjene måtte Scandinavia Online (SCO), som var ned fem prosent, og Tandberg Television (TAT), som var ned fire prosent, også innse at de hadde hatt en uheldig dag på børsen.

Investorene var heller ikke overvettes begeistret for det presentasjonsmaterialet ASP-leverandøren Intellinet ASA (INT) la frem og sendte kursen ned med nesten seks prosent.

SuperOffice (SUO) krøp til korset og smalt til med en nedskrivning av goodwill på 113 millioner kroner. Oppkjøpet av svenske Caesar Business Systems AB kan dermed ikke akkurat betegnes som en suksess i første omgang.


SuperOffice har nå bare gjort det som flere selskaper etterhvert kan bli nødt til å gjøre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.