BEDRIFTSTEKNOLOGI

-Skremt av Stortinget

Bjørn Skaar, leder for Unge Høyre, kritiserer Stortinget i pressemelding. Han er oppgitt over at så mange Stortingspolitikere støtter sensur, selv om flertallet aldri har brukt Internett.

Sigvald Sveinbjørnsson
10. sep. 1996 - 12:30

Bjørn Skaar, Leder i Unge Høyre, tar skarp avstand fra Stortingets sensurkåthet på Internett, særlig i lys av at nesten to tredjedeler av Stortingsmedlemmene aldri har brukt Internett.

- Jeg er skuffet over at så mange Stortingspolitikere roper etter regulering og kontroll. Hvis man skal lage lover og regler for alt, mister folk evnen og viljen til å ta etiske avgjørelser selv. Det politikerne oppnår er at folk tenker at alt som ikke er ulovlig er ok, sier Skaar i samtale med digi:data.

- De får vente med å synse til de har sett hvilke kunnskaper og informasjoner som faktisk finnes på nettet - ja, til de vet hva Internett er, avslutter Skaar i pressemeldingen.

Pressemelding

Oslo, 9. september 1996

- Skremmende lavt kunnskapsnivå på Stortinget

Unge Høyres leder, Bjørn Skaar, reagerer kraftig på at 60% av Stortingsrepresentantene ønsker å regulere Internett, i følge en fersk undersøkelse fra Scan-Fact.

Skaar er spesielt oppgitt over at så mange av Stortingspolitikerne støtter sensur og kontroll, selv om et stort flertall aldri har brukt Internett en eneste gang.

- Meningsmålingen er pinlig for Stortingspolitikerne. Fordommer er et dårlig beslutningsgrunnlag, særlig når spørsmålet dreier seg om innskrenkning av ytringsfriheten, sier Unge Høyre-lederen oppgitt.

- De som støtter Internett-sensur må stå frem slik at vi kan ta denne debatten i full offentlighet, krever Bjørn Skaar. Han mener også at Internett-miljøene i Norge nå har en stor pedagogisk oppgave foran seg.

- Det er ikke noe nytt at politikerne blir skremt av ny teknologi. Når ny teknologi skaper valgmuligheter og frihet som ikke eksisterte tidligere roper man på sensur. Men den nye friheten Internett innebærer bør ikke reguleres med sensur, men møtes med holdninger og økt personlig ansvar for den enkelte.

Unge Høyre-lederen ber Stortingspolitikerne om å sette seg inn i sakene før de danner seg en mening.

- De får vente med å synse til de har sett hvilke kunnskaper og informasjoner som faktisk finnes på nettet - ja, til de vet hva Internett er, sier Bjørn Skaar.

Kommentarer:

Bjørn Skaar, kontor: 22 82 91 92, mobil: 92 89 95 84
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.