BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skrikende mangel på datavikarer

Vikarbyråene kan fortelle om enorm etterspørsel etter datavikarer i det norske markedet. Unge datavikarer får lønninger på over en halv million kroner på grunn av den store mangelen på fagfolk. Det er spesielt innen brukerstøtte og drift etterspørselen er stor.

Hilde Nyman
13. jan. 1998 - 14:03

Daglig leder i Olsten Datavikar, Ingvar Gundersen, kan fortelle om en jevnt høy etterspørsel etter vikarer med IT-kompetanse.

- Markedet er støvsugd for folk og vi har merket en generell høy etterspørsel etter datavikarer. Rekruttering på Internett begynner å ta av, og bare i løpet av helgen og i går fikk vi inn 25 nye søknader via nettet. Det er etterspørsel etter folk med kunnskaper om Windows NT og folk til drift eller brukerstøtte som er de to største områdene, sier Gundersen.

Olsten Datavikar har rundt 450 datavikarer på landsbasis.

Disponent i Manpowers IT-konsulent avdeling, Terje Vøyenlid, kan fortelle at behovet er så stort at man ikke klarer å dekke det.

- De siste to-tre årene har vi merket en stadig økende etterspørsel etter vikarer med alle typer IT-kunnskap. Drift og programmerere er det vi formidler mest av. Hovedtyngden av etterspørselen ligger på help-desk, sier Vøyenlid til digi.no.

Vøyenlid kan fortelle at de fleste søknader vikarbyrået får inn, kommer gjennom Internett.

- Unge datavikarer kan ha lønninger mellom 400.000 og 600.000 kroner på grunn av den store mangelen på fagfolk, sier administrerende direktør Tore Wold i vikarbyrået Kelly. Man har spesielt merket pågang på personer som kan jobbe med brukerstøtte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.