Skriv appene bare én gang

Lover enkel flytting av Chrome-apper til både iOS og Android.

Ved hjelp av Apache Cordova og en samling andre verktøy skal applikasjoner laget for Chrome Web Store relativt enkelt kunne gjøres om til mobil- og nettbrettapplikasjoner.
Ved hjelp av Apache Cordova og en samling andre verktøy skal applikasjoner laget for Chrome Web Store relativt enkelt kunne gjøres om til mobil- og nettbrettapplikasjoner. (Bilde: Google)

Lover enkel flytting av Chrome-apper til både iOS og Android.

Google kom i fjor høst med en type webapplikasjoner til Chrome som i stor grad opptrer som lokalt installerte applikasjoner, blant annet gjennom integrasjon med vertsoperativsystemet og støtte for offline-kjøring. I går presenterte selskapet en mulighet for enkel konvertering av disse Chrome-applikasjonene slik at de også kan installeres og kjøres på smartmobiler og nettbrett. Men foreløpig er løsningen bare en forhåndsvisning.

Sentralt i det hele er Apache Cordova, et åpen kildekode-basert rammeverk for mobilutvikling som gjør det mulig å lage systemspesifikke mobilapplikasjoner med standard webteknologier som HTML, CSS og JavaScript.

Løsningen kan svøpe eksisterende Chrome-applikasjoner inn i et systemspesifikt applikasjonsskall som skal gjøre applikasjonen egnet for distribuering gjennom Google Play eller Apple App Store.

Inkludert er også en rekke sentrale Chrome-programmeringsgrensesnitt som gir tilgang til funksjonalitet som identitet, betaling, nettverk, push-basert meldingsutveksling, datalagring og filsynkronisering med Google Drive, samt varsler og alarmer. I tillegg kommer programmeringsgrensesnittene som tilbys av Cordova-plattformen.

Mer informasjon om verktøyene og arbeidsflyten finnes her.

Videoen nedenfor er riktignok noen måneder gammel, men viser likevel hvordan dette skal fungere.

    Les også:

Til toppen