Skriv appene bare én gang

Lover enkel flytting av Chrome-apper til både iOS og Android.

Skriv appene bare én gang
Ved hjelp av Apache Cordova og en samling andre verktøy skal applikasjoner laget for Chrome Web Store relativt enkelt kunne gjøres om til mobil- og nettbrettapplikasjoner. Bilde: Google

Google kom i fjor høst med en type webapplikasjoner til Chrome som i stor grad opptrer som lokalt installerte applikasjoner, blant annet gjennom integrasjon med vertsoperativsystemet og støtte for offline-kjøring. I går presenterte selskapet en mulighet for enkel konvertering av disse Chrome-applikasjonene slik at de også kan installeres og kjøres på smartmobiler og nettbrett. Men foreløpig er løsningen bare en forhåndsvisning.

Sentralt i det hele er Apache Cordova, et åpen kildekode-basert rammeverk for mobilutvikling som gjør det mulig å lage systemspesifikke mobilapplikasjoner med standard webteknologier som HTML, CSS og JavaScript.

Løsningen kan svøpe eksisterende Chrome-applikasjoner inn i et systemspesifikt applikasjonsskall som skal gjøre applikasjonen egnet for distribuering gjennom Google Play eller Apple App Store.

Inkludert er også en rekke sentrale Chrome-programmeringsgrensesnitt som gir tilgang til funksjonalitet som identitet, betaling, nettverk, push-basert meldingsutveksling, datalagring og filsynkronisering med Google Drive, samt varsler og alarmer. I tillegg kommer programmeringsgrensesnittene som tilbys av Cordova-plattformen.

Mer informasjon om verktøyene og arbeidsflyten finnes her.

Videoen nedenfor er riktignok noen måneder gammel, men viser likevel hvordan dette skal fungere.

    Les også:

Les mer om: