Skriv og send notater med mobilpenn

I løpet av april skal Sony-Ericsson lansere en Bluetooth-penn som lar deg skrive og sende notater med mobiltelefonen din.

Anoto heter et svensk selskap som lenge har arbeidet med en fiks idé. Selskapet har utviklet en penn som fanger opp det du skriver og sender det med Bluetooth til en annen enhet, for eksempel en mobiltelefon.

Mobiltelefonen sender så tegningen med skrift på e-post til deg. Systemet kan så kobles til programvare som kan tolke blokkbokstaver. Med skjema i papirform og digital form kan man altså skrive rett inn med penn eller få overført og lagret møtenotater digitalt.

Etter mye venting, kommer nå den første Anoto-pennen i salg. Det er Sony-Ericsson som lover å lansere det de kaller Chatpen i løpet av april, skriver den svenske nyhetstjenesten Mobil.se. Nyhetstjensten har testet pennen og overførte et A4-ark med notater på noen sekunder til en Bluetooth-telefon som så med GRPS sendte notatet med e-post til deres datamaskin.


Pennen fungerer ved at det under den vanlige kulepennspissen sitter en lite skanner. Du må bruke spesialpapir med et rutemønster av små lysegrå punkter. Med dette mønsteret skanner pennen inn dine streker, enten det er en tegning eller skrift.

Sony Ericsson lover at pennen skal fungere sammen med alle deres Bluetooth-utstyrte telefoner.

- Prisen vil ligge på rundt 2000 kroner, forteller Anotos markedssjef Micco Grønholm til digi.no. Men i løpet av et år eller to vil prisen falle til rundt 1000 svenske kroner, spår han.


Sony Ericssons Chatpen er en basis-versjon av hva Anoto ser for seg.

- Vi snakker med en lang rekke aktører, deriblant Filofax. De ønsker å selge en penn med sine almanakker som gjør at du kan skrive inn avtaler på papir og få den overført automatisk til Outlook på PC-en din, forteller Grønholm til digi.no.

Grønholm spår også en rekke tredjepartstjenester som for eksempel tyder skrift eller lar deg hente opp skjema og andre dokumenter du vil fylle ut.

Til toppen