Skrivbar CD-spiller på vei

CD-spillere med CD plater som kan skrives til som vanlige disketter, kommer i mars 1997.

CD-spillere med CD plater som kan skrives til som vanlige disketter, kommer i mars 1997.

Hewlett-Packard Co., Mitsubishi Chemical, Philips Electronics, Ricoh og Sony anonnonserte tirsdag at de arbeider med en ny compact disk (CD) standard som muliggør opptak av data på samme måte som ved bruk av en diskettstasjon. Det nye mediet skal være klart allerede i mars 1997.

Forskjellen på denne nye standarden kalt CD-RW (CD-ReWritable), de tradisjonelle CD-ROMene, og CD-R (CD-Recordable), er at på en CD-RW disk kan man lagre og slette så mange ganger man vil. Allikevel kan CD-RW inneholde like mye informasjon som den tradisjonelle CD-ROM-platen på 650 MB.

Datamaskinprodusenter har ennå ikke annonsert støtte for den nye standarden, men ifølge Dave Dean, produktsjef i Hewlett-Packards diskavdeling, så kan det ventes at firmaer vil annonsere sin støtte under den gigantiske Comdex messen i Las Vegas neste måned.

Prisen på CD-RW driveren forventes å ligge på rundt $750, og CD-RW diskene vil ligge på rundt $25 per stykk. CD-RW driverene kan også skrive på de gamle CD-R platene, men da kun én gang. Industri analytikere sier til Associated Press at driverene virker relativt dyre og derfor bare vil finne et begrenset marked.

Brukere kan nå kjøpe de rimligere Iomega Zip driverene til rundt $200 for lagring på 100 MB disketter, eller de kan kjøpe den stadig mer populære Jaz driveren med kapasitet på 1GB pr. plate for rundt $750.

Til toppen