BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skrivere med app for Android og iOS

Lexmarks nye flerfunksjonelle blekkskrivere til bedriftsmarkedet kan betjenes mobilt.

Apper til iPhone, iPad og Android gjør det mulig å skrive ut dokumenter og bilder fra nettbrett og mobiltelefon på Lexmarks nye OfficeEdge Pro5500 flerfunksjonelle blekkskriver for bedriftsmarkedet.
Apper til iPhone, iPad og Android gjør det mulig å skrive ut dokumenter og bilder fra nettbrett og mobiltelefon på Lexmarks nye OfficeEdge Pro5500 flerfunksjonelle blekkskriver for bedriftsmarkedet.
30. apr. 2012 - 09:21

De nye flerfunksjonelle blekkskriverne OfficeEdge Pro5500 og Pro4000 hører til i prissegmentet 2000 til 4000 kroner. De markedsføres som et alternativ til dyrere laserskrivere og til skrivere i samme prissegment beregnet på hjemmemarkedet.

Kanalsjef Hans Arvid Rønning for SMB-markedet i Lexmark Norge sier mange bedrifter har vært nødt til å bruke maskiner beregnet på hjemmemarkedet i mangel på gode laseralternativer i samme prisområdet.

– Med dagens lansering er dette en saga blott. Bedrifter får nå en rimelig flerfunksjonell blekkskriver med de samme funksjonene som en laserskriver. De har samme driveroppsett som store nettverkslasere, nok kapasitet til å håndtere små arbeidsgrupper, utskriftshastighet i laserklasse og like enkel betjening som en moderne telefon. I tillegg er de så støysvake at de passer i ethvert miljø, sier Rønning.

Sammenliknet med laserskrivere i samme prisklasse, lover Lexmark opptil 50 prosent lavere utskriftskostnader. Blekkskriverne skal dessuten også tilby raskere utskrifter i minst tilsvarende kvalitet, og de skal være enklere å vedlikeholde.

Den dyrere varianten, Pro5500, har tosidig dokumentmater som for eksempel kan brukes til å skanne begge sider av et dokument samtidig. Den betjenes av en 4,3 tommers fargeberøringsskjerm med hendige funksjoner som «E-mail & Save to Network» og «Copy, E-mail & Save to Computer».

Skriverne har innebygget støtte for Apple Airprint.

De er også tilrettelagt for «Lexmark Mobile Printing App», slik at man – også gjennom nettskyen – kan skrive ut fra nettbrett og mobiltelefoner under Android og Apple iOS (iPhone og iPad).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.