Skrivervik Data slår HP i serverandel

Sun pressemelding hvor de hevder at de slår HP i serverandel.

Sun pressemelding hvor de hevder at de slår HP i serverandel.

Skrivervik Data slår HP i serverandel

Bare i løpet av ett kvartal har Skrivervik Data økt sin markedsandel på servere fra 11,2 prosent til 20,3 prosent. Med dette er Skrivervik Data i ferd med å bli den største serverleverandøren i Norge og Hewlett Packard må forberede seg på en knivskarp konkurranse fremover. Mens Skrivervik har økt serversalget med over 100 prosent, har HP på sin side redusert sine markedsandeler fra 30 prosent i første kvartal til 23,2 prosent i tredje.

- Skrivervik er nå en klart markedsleder , og det er store muligheter for å ta igjen HP dersom den positive trenden fortsetter, sier markedsanalytiker Gisle Jonberg i IDC. Han er imponert over å se å se det store hoppet i serversalget, som han tror hovedsaklig skyldes UltraSPARC teknologien i Suns nye servere.

- Så vidt jeg vet har denne teknologien fått mye rosende omtaler i tester, både i ytelse og komponenter. Skrivervik kjører dessuten en aggressiv markedsføring med et spennende produktspekter, der spesielt Java er blitt godt kjent blant kundene, fremholder Jonberg. Han tror på en fortsatt positiv utvikling for Skrivervik Data, der slaget fremover vil stå mellom Sun og HP.

Markedsdirektør Jens Rugseth i Skrivervik Data mener suksessen er et resultat av en langsiktig prosess, der ikke bare teknologien spiller en viktig rolle, men vel så mye faktorer som kundepleie og opplæring av personale. Dette har gitt bedriften en unik kompetanse og konkurransefortrinn.

Til toppen