BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skrivervik drar lasset

Solid resultat- og omsetningsvekst i Skrivervik, ga ARK-konsernet et resultat som markedet så seg meget fornøyd med. Før skatt endte halvåret på 31,5 millioner i pluss

Eirik Flaa
11. aug. 1997 - 15:53

ARK-konsernet har hatt solid fremgang siste halvår, og de tre siste tre månedene har det tatt skikkelig av, ifølge tallene som ble lagt fram idag. Spesielt gjelder dette Skrivervik Data, som har hatt en formidabel utvikling med omsetningsvekst på 62 prosent sammenlignet med andre kvartal 1996. Også på Unix arbeidsstasjoner, som mange fryktet ville lide i lys Windows NTs fremgang, har gått bedre enn ventet.

- Selv om antall enheter har gått noe opp, har prisene steget mer, sier konserndirektør i ARK, Jan Erik Standahl, til digi. Han forklarer at den formidable veksten i første omgang skyldes salg av Sun-maskiner til oljesektoren. Ifølge Standahl er dette tøft marked å operere i, og driftsresultatet i Skrivervik har derfor "bare" økt med 41 prosent.

- I neste kvartal regner vi med at salget vil konsentreres mer om offentlig sektor. Vi regner med at volumet blir noe mindre, men til gjengjeld er marginene langt høyere i dette markedet, sier en storfornøyd Standahl som også har troen på at Skrivervik fortsatt vil være et drivende element i konsernet. Blant annet skal det satses sterkt på NC-konseptet, men det er ikke på Suns lille "kaffetrakter" (NC) at selskapet skal tjene penger.

- Det er først og fremst på Suns Servere vi skal gjøre forretning, men dette henger tett sammen med tynn-klient-teknologi. Jo mindre datakraft man har lokalt, jo mere trenger man sentralt, sier Standahl, som understreker at gjenbruk av gamle PCer som Java-terminaler er minst like interessant som NC-en i et kortere perspektiv. Standahl kan fortelle at konsernet har flere interessante kontrakter på gang rundt dette konseptet, men foreløpig vil han ikke gå ut med informasjon rundt dette.

Det forventes en noe svakere utvikling for konsernet som helhet i tredje kvartal, men det understrekes i en børsmelding fra selskapet at dette er normalt for bransjen.

Markedet reagerte umiddelbart posistivt på tallene og sendte ARK ASAs aksjekurs opp til 79 kroner, men den falt straks tilbake. I skrivende stund (klokken 14:55) err kursen tilbake på 74 kroner - dagens åpningskurs.

Hovedtall - i NOK millioner - fra halvårsrapporteringen:

ARK ASA 1. halvår 1997 1. halvår 1996
Driftsinntekter 506,5 330,8
Driftsresultat 32,0 23,2
Res. før skatt 31,5 21,9
Netto resultat 21,3 14,9
Res. i kroner per aksje 1,51 1,24
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.