Skrivervik og Sun vokser i Norge

Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Skrivervik Data, mener det er helt uaktuelt at Ingram skal distribuere Sun i Norge. - Avtalen gjelder low end spekteret til Sun og gjelder kun for USA, sier Sønsteby.

Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Skrivervik Data, mener det er helt uaktuelt at Ingram skal distribuere Sun i Norge. - Avtalen gjelder low end spekteret til Sun og gjelder kun for USA, sier Sønsteby.

I samtaler med digi:data avviser Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Skrivervik Data AS - et datterselskap i ARK konsernet, at en distribusjonavtale mellom Sun og Ingram Micro vil få noen konsekvenser i Norge. - For det første gjelder avtalen low end produktene til Sun inklusive Java, kanskje 20 prosent av produktspekteret, og kun for USA, presiserer Sønsteby.

- Sun jobber med en distribusjonsmodell på verdensbasis hvor de har små Sun kontor som samarbeider tett med meget sterke partnere. Sun baserer seg på sterke bindinger med sine distributører, slik de har med Skrivervik. - Sun produkter er ikke såkalte "commodities", handelsvarer, og vi har et motto: der det er mystikk er det penger, fortsetter Sønsteby.

Det er ikke noe nytt at Sun samarbeider med distributører i USA. - I USA, Suns hjemmemarked, har Sun et meget sterkt apparat og det er derfor naturlig med en annen distribusjonsmodell, sier Sønsteby. - Verdien ligger i Skriverviks organisasjon og jeg tror ikke Sun vil ønske å sette det suksessfulle samarbeidet i fare. Vi har flere beilere som ønsker å få et fot inn i døren hos oss.

Ellers melder Sønsteby om meget god vekst hittil i år. - Mens vi hadde 48% av arbeidsstasjonsmarkedet i 1995, tror jeg vi nå har over 60% av markedet for arbeidsstasjoner, stråler Sønsteby. Når det gjelder konkurranse fra PC produsenter, fnyser han. - Helt siden jeg begynte i Skrivevik i 1988 har jeg hørt at Compaq snart kommer mer arbeidsstasjoner, så jeg tar det med knusende ro. - Det smerter nok heller for PC aktørene med våre low end arbeidsstasjoner som vi selger for under kr. 20 000,- , avslutter Sønsteby.

Ove Christensen, administrerende direktør Ingram Micro, er enig med Sønsteby at det er uaktuelt for Ingram å distribuere Sun i Norge. - Vi fokuserer på PC og PC relaterte produkter og har mer enn nok med å bygge opp denne delen av virksomheten, sier Christensen. Christensen melder ellers om at Ingram Micro er i rute for å nå 600 millioner kroner i omsetning. - Vi passerte fjorårets totalomsetning i første halvår og er godt fornøyd med utviklingen, bedyrer Christensen.

Til toppen