Skrivervik selger mer Tivoli enn Unicenter

Administrerende direktør i Skrivervik Data, Jens Rugseth, stiller seg undrende til CA-direktør Terje Langletes påstand om at "premissgiverne velger Unicenter".

Administrerende direktør i Skrivervik Data, Jens Rugseth, stiller seg undrende til CA-direktør Terje Langletes påstand om at "premissgiverne velger Unicenter".

Rugseth har lest mandagens artikkel i digi.no der administrerende direktør Terje Langlete og andre i ledelsen for Computer Associates Norway legger ut om den fortreffelige mottakelsen Unicenter har fått i det norske markedet (se peker til artikkelen i margen til høyre). Påstanden er et direkte sitat som ble belagt med henvisning til brukere som Telenor Bedrift, Fellesdata, Posten SDS, Merkantildata og ARK/Cinet. Skrivervik Data tilhører sistnevnte konsern.

- I konsernet benyttes Unicenter til Cinets driftssenter, bekrefter Rugseth. - Ellers er systemstyringen Tivoli-basert. Vi tilbyr begge systemene, men selger mest Tivoli. Den største system management-kontrakten i Norge blir den som skal forsyne Skattedirektoratet med Tivoli. Den er verdt 28 millioner kroner.

CA Norway sier de har omsatt Unicenter for 153 millioner kroner mellom april og november.

- Da må de ha oppnådd tilsvarende seks kontrakter med Skattedirektoratet. Kanskje det er en viss forskjell mellom bruttoverdi og det kundene faktisk har betalt, mener Rugseth.

Tivolis mann i Norge er Terje Skibeli. Han er travelt opptatt med å runde av året med flest mulig avtaler, og ber Bjørn Helge Roksvold, programvaresjef i IBM Norge, svare på digi.nos spørsmål.

- Med unntak av Posten SDS kjenner jeg igjen Tivoli-kunder i alle "premissgiverne". Våre fire største Tivoli-partnere i Norge er nettopp ARK, Merkantildata, EDB ASA og Telenor Bedrift.

De viktigste salgspartnerne på Tivoli Enterprise i Norge er Skrivervik Data i ARK-konsernet og EDB ASA.

- De største datasentralene i Norge, foruten IBM selv, er Posten SDS, Fellesdata, EDB ASA og Telenor. Posten SDS er CAs største referanse. Fellesdata har system management fra både IBM og CA. Men Fellesdatas største kunde, Statoil, kjører på Tivoli.

EDB ASA holder seg til Tivoli i både outsourcing og egen drift. Roksvold erkjenner at Telenor kjører primært Unicenter. Ifølge Rugseth er Telenors driftskunde Kreditkassen den eneste store brukeren i Norge under Unicenter.

- Telenors andre store kunde er Fokus Bank som såvidt jeg vet ikke har noen felles løsning for system management, sier Roksvold. - Men blir de kjøpt opp av Den danske bank, vil de nok få et pålegg om å rette seg etter den nye familien og legge seg under Tivoli.

CA har tidligere beskyldt IBM for å blande sammen tjenester og lisenser når de oppgir tall for Tivoli-omsetning.

- Det kan jeg kategorisk avsanne. Det globale salget av Tivoli i 1997 var én milliard dollar, og det er rene lisensinntekter. Dessverre kan jeg ikke gi deg noen omsetningstall for Norge, det er imot IBMs sentrale retningslinjer, sier Roksvold.

Blant kundene som CA refererte til i sin redegjørelse, er Vegdirektoratet. Her bekrefter Kjetil Moen at Unicenter brukes i noen av enhetene.

- Men vi har ikke tatt endelig standpunkt til hva vi skal bruke. Vi vil vurdere hele konseptet rundt driftsverktøyet.

Til toppen