KARRIERE

Skru av mobiltelefonen og ta en times lunsj

I dag inviteres alle mennesker i Norge til å ta en lang lunsj, skru av mobiltelefonen en times tid, og ta tiden tilbake.

Therese Werenskiold
7. juni 2000 - 09:52

Blant initiativtakerne til 07-06-05 er professor Thomas Hylland Eriksen. Han oppfordrer i dag alle mennesker i Norge, samt 700 store og små bedrifter over hele landet til å delta i prosjektet.

"100-årssamtalen" var navnet på seminaret der 07-06-05 oppstod. Dette var et samarrangement mellom Norge2000, Miljøverndepartementet, Kommunenes Sentralforbund, Miljøheimevernet og Verdikommisjonen.

I en e-post (som paradoksalt nok inneholdt en oppfordring om å sende denne videre til "alle du kjenner") skriver 07-06-05 blant annet: "Noen har tatt tiden vår. De øyeblikkene da du tenkte at akkurat nå, akkurat her og akkurat slik er jeg jammen lykkelig. Vi er mange som ønsker å gjøre noe med dette. Ta tiden vår tilbake. Derfor inviterer vi hele Norge til å ta én times time-out på onsdag fra klokken 12 til klokken 13. En time der vi slår av PC-en, skrur av mobiltelefonen, reiser oss opp og går ut i det fri. Sett deg ned med noen kollegaer på en plen. Snakk om det livet du egentlig vil leve, dine innerste drømmer og lengsler. Gå en tur i parken. Gå ned til kaia. Stikk beina i vannet og tenk på hvor du vil være om fem år."

På nettstedet til 07-06-05 finner du mer om prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.