Skryter av VGs internettdekning av Irak-krigen

Mens tabloidkonkurrenten Dagbladet på lederplass angriper VGs dekning av Irak-krigen, får VG.no skryt av et kjent amerikansk journalistinstitutt.

"Her hjemme går VG langt i å ta stilling som deltaker i krigen. På lederplass har avisa lagt seg tett opptil Carl I. Hagen i forsvaret av USA og Storbritannia mot Saddam Hussein. I sine reportasjer følger avisa opp med beskrivelser i vi-form fra hemmelig sted, sammen med angripende amerikanske styrker"

Det skriver hovedkonkurrenten Dagbladet på lederplass i dag. og følger opp med en kritisk artikkel blant annet med en norsk forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) som kaller mye av krigsdekningen som foregår nå for "hotelltakjournalistikk".

Likevel er det ikke bare pepper å få for Norges største tabloidavis. Internett-dekningen, der VG har opprettet en spesialseksjon er blitt lagt merke til internasjonalt.

Poynter Institute er en av de mest kjente, uavhengige institusjonene for journalistikk i USA og følger Irak-krigen med argusøyne.

En av kronikørene er en kjent kapasitet fra Sveits som heter Norbert Specker. Han har siden midten av 90-tallet bygget et forum for interaktiv journalistikk under den årlige europeiske konferansen Interactive Publishing der herr Specker har vært drivkraften

"...at first glance we can see four approaches. The sites that base their success on continuous improvement of their journalistic online efforts, such as Spiegel online (Germany), VG (Norway), or the BBC. Here, we find special sections, graphics, and a variety of coverage approaches, audio, visual, as well as ongoing, balanced TV coverage in the latter case.", skriver han i en kommentar som tar for seg den internasjonale dekningen av Irak-krigens begynnelse.

(Her kan du lese hele hele kronikken til Norbert Specker)

- Det er alltid hyggelig å få ros av noen som har litt peiling. Det er jo nok av dem som tror de skjønner noe, som har altfor bastante oppfatninger, sier VG Nett-sjef Torry Pedersen til digi.no.

Og den omfattende krigsdekningen gir effekt.

Sist uke fortalte redaksjonssjefen i VG.no at Norges største nettavis var i ferd med å sette rekord. Nå er det klart at VG.no passerte én million unike besøkende på én uke. Det er sannsynligvis ny, norsk rekord for et nettsted.

Til toppen