Skuffelser i kø for AMD

Omsetningen faller, og aksjekursen raser.

Skuffelser i kø for AMD
APU-ene A-Series er spesielt tilpasset tynne bærbare med høy ytelse og land batteritid. Bilde:

Tallene for junikvartalet som AMD la fram i går, bekrefter resultatvarselet fra selskapet for to uker siden.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor faller omsetningen med 10 prosent til 1,41 milliarder dollar. Driftsresultatet faller med 27 prosent til 77 millioner dollar. Nettoresultat etter skatt faller med 39 prosent til 37 millioner dollar.

For inneværende kvartal spår AMD en omsetning på rundt 1 prosent mindre enn i junikvartalet, med en usikkerhetsmargin på 3 prosent. Det innebærer en forventet omsetning grovt sett mellom 1,36 og 1,46 milliarder dollar.

Vanligvis opplever AMD at omsetningen øker med 14 prosent fra andre til tredje kvartal, ifølge analytiker Mike Burton i Northland Capital Markets som har beregnet et snitt for de siste ti årene.

I tredje kvartal i fjor omsatte AMD for 1,69 milliarder dollar. En nedgang til 1,41 milliarder dollar innebærer et fall på nesten 17 prosent.

– Vi er skuffet over kvartalet, sa AMDs toppsjef Rory Read da han presenterte tallene.

Aksjekursen falt med opptil 7,4 prosent da tallene ble kjent.

Trøsten er at bunnlinjen fortsatt holder seg over nullpunktet. I forrige kvartal førte en nødvendig omstrukturering til et nettoresultat på minus 590 millioner dollar.

Rory Read forklarer situasjonen med svakhet i den globale økonomien, lavere kjøpsvilje blant forbrukere og lavere etterspørsel etter selskapets pc-prosessorer i Kina og Europa.

– Vi tar avgjørende skritt for å bedre vår forretning og rette det vi har kontroll over selv. Vi venter vedvarende motvind i tredje kvartal… Vi er fortsatt optimister med tanke på vår kjernevirksomhet og med tanke på kommende muligheter, sa Read, og viste til satsingen på APU-er, AMDs prosessorfamilie med integrert grafikkprosessor.

AMDs APU-er brukes av pc-leverandører som HP, Lenovo, Samsung, Asus og Acer. Annen generasjon «A-series APU» er på markedet og lover 12 timers batteritid på kraftige bærbare pc-er.

Flere IT-selskaper har lagt fram tall de siste dagene. Inntrykket er blandet.

    Les også:

Les mer om: