Skuffende foreløpige tall fra SAP

Svak dollar forklarer de skuffende foreløpige tallene for SAPs fjerde kvartal.

Svak dollar forklarer de skuffende foreløpige tallene for SAPs fjerde kvartal.

Den store tyske leverandøren av bedriftssystemer, SAP, kunngjorde i går foreløpige tall for fjerde kvartal og for 2003.

I forhold til fjerde kvartal 2002 ventes den totale omsetningen å falle med 3 prosent til rundt 2,2 milliarder euro. Svikten for programvareomsetningen er også tre prosent, til 930 millioner euro. SAP mener at dersom den amerikanske dollaren hadde holdt seg mot euroen, ville begge tallene vist en økning på fire prosent.

De foreløpige tallene for hele året 2003 tyder på en samlet omsetningssvikt på 5 prosent til 7,0 milliarder euro. For programvare er nedgangen 6 prosent til 2,15 milliarder euro. Korrigert for sviktende dollarkurs, mener SAP det dreier seg om en framgang på 3 prosent for hele omsetningen, og på 1 prosent for programvare.

Hva dette betyr for resultatet er ikke presisert. SAP sier de venter et betydelig bedre pro forma resultat per aksje enn målet som tidligere er oppgitt. Pro forma driftsmargin for 2003 er ventet å øke fra 23 prosent i 2002 til 27 prosent i 2003.

Endelige tall kommer 22. januar.

Aksjekursen falt med 4,1 prosent da tallene ble kjent. En analytiker forklarer til Wall Street Journal at SAP gjorde det omtrent som forventet. Siden konkurrenter som Siebel og Oracle har gjort det bedre enn forventet, trodde markedet at SAP også skulle vise bedre takter. Analytikerne sier de må vente til de endelige tallene før de kan danne seg noen oppfatning av hvorvidt SAP har greid å utnytte striden mellom PeopleSoft og Oracle til å utvide sin markedsandel.

Til toppen