Skuffende opptur for Skype-eier

Ebay føyer seg inn i rekken av selskaper som leverer heftig vekst, men likevel skuffer analytikerne.

Ebay føyer seg inn i rekken av selskaper som leverer heftig vekst, men likevel skuffer analytikerne.

Intel og Yahoo leverte begge solide kvartalstall, men skuffet likevel børsen. Yahoo økte omsetningen med 39 prosent og resultatet med 83 for fjerde kvartal. Selskapet tjener nesten 50 dollar per 100 dollar omsetning, men ble likevel sendt ned 12 prosent på børsen.

Auksjonsselskapet Ebay la i går frem sine resultater, og kunne vise til 42 prosent økning i omsetningen og 36 prosent økt overskudd. Men de ble likevel sendt ned 2,5 prosent fordi deres prognose for første kvartal var svakere enn analytikerne hadde ventet.

Ebay, som i som i sommer kjøpte Skype for 2,6 milliarder dollar, regner med å omsette for 1,365 til 1,38 milliarder dollar i første kvartal. Det er under 1,389 milliarder, som analytikerne hadde ventet, og dermed faller kursen.

Mange av selskapene i denne sektoren er med andre ord priset ut ifra en forventning om ganske heftig vekst. Ebay har vokst svært kraftig i mange år, men begynner nå å bli et modent selskap med mindre vekst. Da selskapet kjøpte Skype for en så heftig sum, ble dette av enkelte sett på som et noe desperat forsøk på å holde på ungdommen og veksten.

Til toppen