RESULTATERFINANS

Skuffende prognose fra Intel

Intel-sjef Craig Barrett hadde en skuffende oppdatering over utviklingen i fjerde kvartal.

5. des. 2003 - 07:48

Brikkegiganten Intel hadde en såkalt midtkvartalsoppdatering torsdag. Etter meldingen var det skuffelse å spore i aksjemarkedet. Intel-aksjen falt i den uoffisielle handelen etter stengning på Wall Street torsdag, noe som smittet over på halvlederaksjene i Asia fredag morgen.

Intel-meldingen kom etter børsslutt i USA torsdag.

Skuffelsen i aksjemarkedet var knyttet til at selskapet ikke hevet den øvre delen av resultatintervallet i prognosen for fjerde kvartal. Intel valgte imidlertid å snevre inn intervallet i den nedre enden.

Intel meldte videre at det er ventet sterk etterspørsel etter datamaskiner mot jul. Samtidig vil selskapet ta en 600 millioner dollars nedskrivning i en av mobiloperasjonene, etter at denne delen ikke har klart å møte selskapets forventninger.

Intel venter nå at omsetningen blir mellom 8,5 milliarder og 8,7 milliarder dollar i fjerde kvartal. I oktober ventet selskapet en omsetning på mellom 8,1 og 8,7 milliarder dollar.

Analytikere venter i snitt at Intel vil levere et overskudd på 29 cent pr. aksje og omsette for 8,53 milliarder dollar i fjerde kvartal. I fjerde kvartal i fjor omsatte Intel for 7,16 milliarder dollar.

Intel meldte videre at selskapet kjerne forretning innen halvleder viser sterk sesongmessig vekst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.