RESULTATERFINANS

Skuffet over Apples hemmelighold

Tåkeleggingen av hva som feiler toppsjefen sprer misnøye hos aksjonærer.

26. feb. 2009 - 13:32

Helsa til Steve Jobs er gjenstand for stor interesse, særlig blant Apples investorer.

Den karismatiske topplederen er så tett forbundet med selskapets suksess, at mange frykter en fremtid der han ikke står ved roret.

Forrige måned ble det klart at sjefens helseproblemer var mer komplekse enn tidligere antatt. Den tidligere kreft-rammede Jobs valgte derfor å sykemelde seg frem til sommeren.

Intet nytt under solen

Apple har så langt gitt svært få detaljer om sjefens syksdomsbilde, og på gårsdagens generalforsamling benyttet bekymrede aksjonærer anledningen til å be styret om mer informasjon.

- Dersom det dukker opp nye opplysninger, som vi anser som nødvendig å formidle, så vil det skje, fortalte styremedlem Arthur Levinson, ifølge Seattle Times.

Levinson forsikret samtidig at de har planen om en etterfølger klar, og at styret diskuterer denne saken regelmessig. Detaljene om denne planen er imidlertid konfidensiell. Styret regner med at Jobs kommer tilbake senere.

Svarene er i tråd med det selskapet har uttalt tidligere, men skapte misnøye blant flere av aksjonærene som var til stede på generalforsamlingen ifølge New York Times (NYT).

- Det var skuffende at ikke styret fortalte mer om helsen til Jobs og detaljene rundt en plan for etterfølger, sa Brandon Rees, som representerer et kapitalfond med eierinteresser i Apple.

Samtidig var det andre aksjonærer til stede som mente at Jobs fortjente litt privatliv, skriver NYT.

Generalforsamlingen godkjente gjenvalget av Apples styresammensetning, som i tillegg til Steve Jobs blant annet består av Al Gore og Google-sjef Eric Schmidt.

Apple-sjefen var selv ikke til stede under møtet. Det er første gang siden han kom tilbake i lederstolen i 1997 at Steve Jobs ikke deltar på generalforsamlingen.

Dagen før møtet feiret Jobs sin 54. fødselsdag. Da noen bemerket dette reise alle aksjonærene seg spontant og sang bursdagssangen, melder Forbes.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.