TELEKOM

Skuffet over Norges bruk av bredbånd

Post- og teletilsynet viser til at fire av ti husstander ikke har koplet seg opp.

28. mai 2008 - 07:56

Oslo (NTB): Myndighetene skryter av at Norge har nesten 100 prosent bredbåndsdekning, men i realiteten er det bare 62 prosent av husstandene her i landet som har tatt i bruk tilbudet.

Bredbåndsdekningen i Norge er på 98,8 prosent. Men bare 62 prosent av husstandene har bredbåndstilknytning. Post- og teletilsynet er skuffet over den dårlige oppslutningen.

– Det er en del nordmenn som har teknologibarrierer og som ikke benytter seg av bredbåndstilbudet de faktisk har, sier Post- og teletilsynets direktør Willy Jensen til Nationen.

Han betegner det som synd at ikke flere bruker tilbudet de har tilgang på. Jensen tror det er særlig eldre i grisgrendte strøk som er taperne.

– Mange av dem kan være skeptiske til internett, men innser at det er et nyttig verktøy for å holde kontakten med barn og barnebarn, sier Jensen.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys skal onsdag legge fram en rapport som kan gi svar på hvem de bredbåndsløse er.

– Vi vil vite hva som kjennetegner dem som ikke har gått til anskaffelse av bredbånd. Regjeringen vil at folk skal ta i bruk bredbånd, for dette handler om demokrati, tilgang til tjenester og å unngå et klasseskille i informasjonssamfunnet, sier informasjonsrådgiver Helge Kvandal i Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.