TELEKOM

Skuffet over WinPhone7-salget

- Vi hadde store forventninger, sier LG.

17. jan. 2011 - 11:36

Høstens norgeslansering av Microsofts nye operativsystem til mobiltelefoner ble som kjent noe amputert.

Windows Phone 7 ble ikke klar i norsk språkdrakt, slik selskapet tidligere hadde lovet. Dette mangler fremdeles og i Norge savner vi dessuten en rekke av plattformens nøkkeltjenester.

I slutten av forrige måned avslørte Microsoft de første globale salgstallene. Totalt var det solgt 1,5 millioner enheter på seks uker. Det som ikke ble sagt er hvor mange av disse som har funnet veien ut til sluttbrukerne, eller hvor mange som eventuelt ligger usolgt på lager.

LG, en av mobilleverandørene som satset tidlig på Windows Phone 7, er alt annet enn fornøyd med oppslutningen.

- Fra et forretningsperspektiv hadde vi store forventninger. Men fra et forbrukersynspunkt er oppslutningen dårligere enn vi på forhånd ventet, sier selskapets markedsdirektør James Choi i et intervju med teknologibloggen Pocket Lint.

LG-sjefen påpeker det er viktig for dem å ha en balansert portefølje. De ønsker ikke å binde seg til Android og dermed være avhengig av bare ett operativsystem.

Samtidig oppfatter han Windows Phone 7 som et svært godt valg for store deler av markedet. - Plattformen er både intuitiv og enkel i bruk, sier Choi.

Den sørkoreanske elektronikkgiganten håper de kan nå ut til flere kunder ved å tilby enklere mobiltelefonmodeller.

- Det er mye skepsis rundt Windows Phone 7 for tiden, men vi forventer at markedsandelene vil øke straks det kommer enklere mobilmodeller. Foreløpig er plattformen bare representert i toppsegmentet, på grunn av maskinvarekravene, og det hindrer veksten, mener Choi.

Samtidig siteres han på at operativsystemet kan virke kjedelig for de mest avanserte brukerne.

- For teknologibrukere som oss kan det bli litt kjedelig etter en uke eller to, men det er enkelte markedssegmenter som det virkelig appellerer til. Vårt syn er at potensialet er stort, selv om lanseringen ikke ble som forventet.

En viktig forutsetning for å lykkes med et nytt operativsystem til mobiltelefoner er en blomstrende utviklingsplattform. Her kan ingen beskylde Windows Phone 7 med å ikke ha lykkes. På to korte måneder ble det skapt over 4000 nye applikasjoner. Ifølge IDC er dette en av de hurtigst økende produktutvalgene til en plattform i nyere tid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.