BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skummel NT-bug

En ny bug som er oppdaget i NT4.0 kan føre til at systemoperatøren mister kontrollen over serveren, slik at hele systeme må omstartes. Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge tar imidlertid problemet med stoisk ro.

Eirik Flaa
3. feb. 1997 - 14:30

Det har vært en rekke bugs på NT 4.0, og så snart det oppdages en ny er Microsoft raskt ute med en patch som skal rette opp feilen. Siste skudd på stammen i så måte er en bug som kan føre til at systemadministrator mister kontroll over serveren. Bugen utløses ved at en bruker logger seg på serveren og gir en kommando som serveren ikke kjenner igjen. Hvis han deretter logger seg av, vil prosessorenen desperat lete etter kommandoen i registeret, og CPU-aktiviteten vil gå mot 100 prosent. Eneste mulighet for administrator å få systemet på rett kjøl er omstart.

Til tross for at dette høres dramatisk ut, tar Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge problemet med knusende ro.

- Vi har hatt en rekke småfeil på NT 4.0, og vi kommer fortløpende med patcher som retter opp feilen. Dette er ikke et unntakstilfelle i så måte, sier Seierstad, og legger til at feilfiksen allerede er tilgjengelig på Microsofts hjemmeside.

-For de som har serviceavtaler med oss blir dessuten slike feil rettet opp fortløpende, avslutter Seierstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra