SkyDrive og Google Drive til flere platformer

Google lover Linux-versjon, mens Microsoft overlater mer av jobben til andre.

SkyDrive og Google Drive til flere platformer
Microsofts SkyDrive og Google Drive er begge tilgjengelige for en rekke plattformer, enten gjennom egen programvare eller via programmeringsgrensesnitt som tredjepartsutviklere kan bygge på.

Både Microsoft og Google har denne uken lansert eller relansert lagringstjenester i nettskyen – henholdsvis SkyDrive og Google Drive.

Google Drive ble lansert med klientprogramvare til Windows, Mac OS X og Android, samt med løfter om applikasjoner til iOS. SkyDrive-programvare tilbys Windows, Windows Phone, Mac OS X og iOS.

I tillegg er tjenestene selvfølgelig tilgjengelige via nettlesere.

I går ble det klart at Google er i ferd med å lage en Linux-versjon av Google Drive-programvaren. Dette fortalte Teresa Wu, Google Docs Community Manager, i et svar på denne meldingen. I tillegg tilbyr Google et utvalg programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig å lage tredjeparts-programvare som støtter den viktigste funksjonaliteten i Google Drive.

Flere har reagert på at Microsoft ikke kom med en offisiell SkyDrive-applikasjon til Android. Android er tross alt den mestselgende smartmobilplattformen. Hva denne utelatelsen skyldes, er uklart, men selskapet skriver i dette blogginnlegget at det er mulig for tredjepartsutviklere å lage egne applikasjoner med SkyDrive-støtte til blant annet Android. Allerede finnes det flere, og Microsoft anbefaler noen av disse. Det nevnes også at nyere mobiler fra HTC allerede er utstyrt med SkyDrive-støtte, og at en serie kameraer fra Samsung kan laste bilder rett opp i SkyDrive via WLAN.

Også til Windows, Mac, iOS og Windows Phone finnes det en rekke tredjepartsapplikasjoner med støtte for SkyDrive.

    Les også: