BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skyfire bringer Flash-video til Android

Mobilnettleser gir tilgang til innholdet på en smart måte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 2010 - 11:36

Mobilnettleseren Skyfire fra Skyfire Labs er i ferd med å seile opp som en reell utfordrer til Opera Mini, i alle fall på en del avanserte mobiltelefon. I likhet med Opera Software vil Skyfire forsøke å gjøre nettleseren tilgjengelig for iPhone. Også Skyfire Labs behandler webinnholdet på egne servere før det sendes til nettleseren på mobil, som ikke utfører noen form for tolkning av kode.

I går ble Skyfire tilgjengelig i en betaversjon for Android-plattformen. Men her har selskapet gått nye veier. Skyfire 2.0 for Android bygger på den innebygde WebKit-nettleseren, men har et eget skall oppå. En sentral del av dette kalles for Skybar. Skybar har blant annet en knapp som gjør det mulig for brukerne å se Flash-baserte videoer som er integrert på sidene de besøker. Dette gjøres ved at det nå bare er videoen som sendes til Skyfires servere for konvertering til noe WebKit støtter, nemlig HTML5-basert video.

Foreløpig er det ikke slik at nettleseren støtter alle Flash-baserte videoer. Det virker som om det kun er et utvalg av nettsteder som har videoinnhold som egner seg. Yahoo! Movies er blant disse.

Skyfire 2.0 for Android gir tilgang til Flash-baserte videoer <i>Bilde: Skyfire Labs</i>
Skyfire 2.0 for Android gir tilgang til Flash-baserte videoer Bilde: Skyfire Labs

Det oppgis at videooppløsningen skal dynamisk tilpasses størrelsen på skjermen og den tilgjengelige nettverkshastigheten. Det loves også at støtte for video basert på Silverlight, Windows Media og QuickTime skal bli tilgjengelig om ikke så lenge.

Skyfire 2.0 beta for Android kan lastes ned fra Android Market eller direkte via denne siden.

Forøvrig kunngjorde Adobe i dette blogginnlegget at Flash Player 10.1 for Android blir offentlig tilgjengelig i en testversjon i forbindelse med Google I/O-konferansen i midten av mai. Den endelige versjonen skal bli tilgjengelig i juni. Etter alt å dømme vil den også være inkludert i Android 2.2 «Froyo» når denne blir klar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.