FORBRUKERTEKNOLOGI

Skyfire til iPhone «utsolgt»

Nettleseren gikk rett til topps i App Store. Så knelte serverne deres.

4. nov. 2010 - 08:52

Nettleseren Skyfire ble i natt lansert i den amerikanske versjonen av App Store. Programmet gjør det mulig å spille av Flash-basert video på mobilen, ved at innhold konverteres i serverparken til selskapet.

Dermed skulle det være klart for at også iPhone-brukere kan spille av Flash-video, en mulighet andre mobilplattformer har hatt en god stund.

Men bare fem timer etter lanseringen måtte Skyfire trekke programmet fra butikkhyllene.

Programmet som kostet 2,99 dollar gikk rett til topps i Apples nettbutikk for programvare. Skyfire ble tydeligvis overrumplet av etterspørselen.

Skyfire taklet ikke etterspørselen fra ivrige iPhone-brukere. Nettleseren ble trukket tilbake få timer etter lanseringen i App Store.
Skyfire taklet ikke etterspørselen fra ivrige iPhone-brukere. Nettleseren ble trukket tilbake få timer etter lanseringen i App Store.

Deres servere og båndbredde tålte nemlig ikke trafikken.

- Tjenesten hadde god ytelse de første timene. Men da trafikken bare fortsatte å øke førte belastningen til at videoopplevelsen ble dårligere, forklarer selskapet i en melding.

Status nå er at nettleseren til iPhone er midlertidig «utsolgt», ifølge meldingen. Programmet er fjernet fra App Store i påvente av at kapasiteten utbedres.

- Vi jobber på spreng med å øke kapasiteten og vil gjenoppta salget i App Store så raskt som mulig, skriver produktsjef Robert Oberhofer.

Nettskyen er redningen
San Francisco Chronicle, som rakk å prøve tjenesten før den knelte, skriver at løsningen fungerte relativt godt i en periode.

De påpeker at kapasitetsproblemene kunne vært unngått hvis Skyfire hadde satset på å benytte datakraften og båndbredden fra store nettskyleverandører som Amazon eller Microsoft Windows Azure.

- Slik kunne de umiddelbart ha oppskalert kapasiteten, i stedet for å febrilsk måtte øke serverkapasiteten i eget datasenter. Noen burde ringe dem og fortelle hvordan dette kan gjøres, mener avisen.

Ytelsesproblemene til Skyfire gjør det lite trolig at nettleseren lanseres i den norske versjonen av App Store med det aller første.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.