Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Skygger unna Windows RT

Hewlett-Packard vil heller lage proff-nettbrett.

Microsofts nye Surface-nettbrett kommer i to versjoner. En med ARM-brikke og operativsystemet Windows RT. Det andre får Windows 8 og x86-arkitektur. HP har nå bestemt seg for å vente med ARM-baserte nettbrett.
Microsofts nye Surface-nettbrett kommer i to versjoner. En med ARM-brikke og operativsystemet Windows RT. Det andre får Windows 8 og x86-arkitektur. HP har nå bestemt seg for å vente med ARM-baserte nettbrett. Bilde: Jonathan Alcorn/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

HP har bestemt seg for ikke å lansere ARM-baserte nettbrett, når nyeste versjon Windows ventelig debuterer en gang i løpet av høsten.

Verdens største pc-produsent bekreftet fredag at de heller vil konsentrere seg om nettbrett basert på Intels x86-brikker, og altså fullblodsversjonen av Windows 8.

- Beslutningen er påvirket av innspill fra kundene våre. Det etablerte og robuste økosystemet som x86-applikasjoner utgjør gir den beste kundeopplevelsen nå og i nærmeste fremtid, sier en HP-talsperson til Wall Street Journal.

Dermed er det klart at Microsofts eget nettbrett «Surface», som først skal tilbys med det ARM-baserte operativsystemet Windows RT, i første rekke ikke får konkurranse fra deres største kunde og pc-partner.

Et kraftigere Surface-nettbrett med x86-arkitektur, Windows 8 og Microsoft eget varemerke skal lanseres om lag tre måneder senere.

Det er denne plattformen Hewlett-Packard velger å satse på. Det første nettbrettet deres med Windows 8 er myntet på bedriftskunder, sier HPs talskvinne Marlene Somsak til nyhetsbyrået Bloomberg.

Misnøye

Microsoft skal ha holdt sine nettbrett-planer hemmelig, og tok pc-bransjen på senga, da de kunngjorde planene om egen maskinvare for to uker siden.

Denne nye strategien fra programvaregiganten skal både ha overrasket og forarget noen pc-partnere.

HP avviser imidlertid alle spekulasjoner om at dette er årsaken til at de velger å avvente satsingen på Windows RT i denne omgang. Selskapet hevder at beslutningen ble tatt allerede før de visste om Microsofts nye nettbrett.

    Les også: