AVTALER & KONTRAKTER

Skylder Microsoft 3,7 milliarder

Nokia røper mer om partneravtalen.

Mobilkameratene Microsoft og Nokia, her representert ved toppsjefene Steve Ballmer og Stephen Elop har en omfattende samarbeidsavtale.
Mobilkameratene Microsoft og Nokia, her representert ved toppsjefene Steve Ballmer og Stephen Elop har en omfattende samarbeidsavtale. Bilde: Jin Lee/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
8. mars 2013 - 09:29

De betaler hverandre milliarder av kroner. Pakten om å bruke Windows Phone i mobiltelefoner utløser både pengestøtte og krav om lisensbetaling.

Microsoft gir og tar samtidig, om du vil.

Siden våren 2011 har de pøst ut 250 millioner dollar til Nokia hvert kvartal i såkalt «platform support payment» eller ren pengestøtte.

Avtalen er utformet slik at Nokia får mest i starten av forholdet, men over tid vil pengestrømmen snu. Lisensutgiftene er i ferd med å overgå subsidiene fra Redmond, som digi.no skrev i januar.

I går røpet det finske mobilselskapet mer om avtalen i en rapport til det amerikanske finanstilsynet.

Det fremgår at Nokia skylder Microsoft om lag 0,5 milliarder euro, tilsvarende 3,7 milliarder norske kroner, fordelt over avtalens gjenværende levetid. Hvor lenge denne avtalen varer er ikke offentlig kjent.

Nokia påpeker at balansen er i deres favør inneværende år, men bare så vidt. I en pressemelding torsdag heter det:

– I 2013 venter vi at utbetalingene fra Microsoft fortsatt vil være litt høyere enn summen Nokia har forpliktet seg å betale i programvarelisens.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.