Skylder på menneskelig svikt

Men Dell vil ikke si hva som egentlig skjedde.

Skylder på menneskelig svikt

Men Dell vil ikke si hva som egentlig skjedde.

Overraskelsen og fortørnelsen var stor da det viste seg at Dells PowerEdge-servere av typene 310, 410, 510 og T410 inneholdt W32.Spybot-ormen.

Infeksjonen skjedde etter at kundene hadde reklamert på hovedkort med feil. Kortene de fikk tilbake som erstatning fra Dell viste seg altså å inneholde ondsinnet programvare.

Nå sier Dell at menneskelig svikt er årsaken til hva som skjedde. De vil imidlertid ikke si om det er egne ansatte eller ansatte hos en underleverandør som er ansvarlig for den svært grove tabben.

I følge det britiske IT-nettstedet The Register vil imidlertid Dell heller ikke ut med detaljer om hvordan ormen kom seg inn på serverkortene.

En talsmann for selskapet opplyser at problemet er verdensomspennende. Nå er imidlertid ormen renset ut av forsyningskjeden, og kort som sendes ut i dag er i følge talsmannen garantert fri for skadevare.

Den ondsinnede programvaren angriper bare maskiner som ikke har installert de siste oppdateringene fra Microsoft. Mange spør seg nå om det virkelig kan ha seg slik at Dells egne produksjonmaskiner ikke var patchet opp, og at dette er den egentlige årsaken til problemet.

IT-direktør Daisy Nguyen ved University of Columbias forskningsavdeling i USA har bedt om å få utlevert et eksemplar av et infisert kort i forskningsøyemed.

Hun har så langt ikke fått noe svar fra Dell.

Til toppen