KARRIERE

– Skyldes en SMS

Konsulent-gründer er skuffet og overrasket over dom.

Lars Rinnan sendte en SMS for mye. Ifølge han var det årsaken til at hans selskap, Nextbrigde, ble dømt i Nedre Romerike tingrett.
Lars Rinnan sendte en SMS for mye. Ifølge han var det årsaken til at hans selskap, Nextbrigde, ble dømt i Nedre Romerike tingrett.
29. nov. 2011 - 15:30

Tirsdag meldte digi.no at Lars Rinnans selskap Nextbrigde Consulting og to tidligere nøkkelmedarbeidere i Umoe Group er dømt å betale selskapet 1,5 millioner kroner.

Les mer om dommen her.

Årsaken er at Nedre Romerike tingrett mente de opptrådte illojalt mot Umoe Consulting etter at de meldte overgang til nykommeren, og tok med seg en rekke ansatte.

Lars Rinnan, som før han startet Nextbrigde var adm. direktør i nettopp Umoe Consulting, synes dommen er overraskende og skuffende.

– Slike rettssaker koker av og til ned til noen få avgjørende momenter eller handlinger. I denne saken ser det ut til at mye av dommen hviler på at jeg bad førstemann som sa ja til ansettelse i NextBridge om å sende en sms til andre i Umoe Consulting som kunne være interesserte i å bli med, skriver Rinnan i en e-post til digi.no.

Han forteller at han også ba den andre som ble ansatt om å ringe to andre i Umoe Consulting.

– Dette burde jeg i etterpåklokskapens tegn gjort selv i stedet, og vitnene i saken bekreftet at om jeg hadde sendt sms’en selv så ville de uansett ha møtt meg og blitt med over til NextBridge, skriver Rinnan.

– At 12 konsulenter heller ville ta risikoen med et nystartet selskap enn å bli i Umoe Consulting overrasket også meg. Jeg ønsket kun å skape et fremragende selskap som hadde fokus på å bli selve referansen innen Business Intelligence, og ønsket å gjøre det sammen med mennesker jeg kjenner og stoler på. At jeg så snubler i håndteringen av en sms er derfor kjedelig, og at det blir en dom av det er overraskende og skuffende, fortsetter Rinnan.

Rinnan skriver videre at han er bekymret for hvilke signaler dommen kan legge på de som går med en gründer i magen.

Han skriver videre at de ikke har tatt stilling til om dommen blir anket.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.