Skype åpen for all telefoni

Siemens tilbyr trådløse telefoner med Skypes IP-programvare, som kan motta alle innkommende samtaler.

Siemens tilbyr trådløse telefoner med Skypes IP-programvare, som kan motta alle innkommende samtaler.

Det London-baserte selskapet Skype, har med IP-telefoniprogrammet SkypeOut en betaltjeneste som lar brukeren ringe til vanlige telefoner. I tillegg kan brukere ringe gratis til hverandre når begge parter har installert Skype-programmet på sin PC og PDA.

Nå melder Cnet at det har kommet en adapter fra Siemens tilpasset trådløse telefoner med Skypes IP-programvare, som gjør det mulig å ringe ut over Internett, og samtidig motta enhver samtale, alt fra en og samme telefon.

Skype er i godt selskap med en rekke nye IP-telefoniaktører i Norge som Telio, IP24 og TeleVoIP som nå bare er i startgropen for å tilby tale over internett-protokollen. Ved å bruke tale over IP, kan enhver bredbåndsforbindelse – mot kabel, satellitt, Wi-Fi eller WiMax – bli en linje for hjemmetelefoni.

Skype har rundt 13 millioner brukere, og har store forventninger til samarbeidet med Siemens.

– Siemens gjør nå et gigantgrep på IP-telefoner for massemarkedet, sier toppsjefen i Skype, Niklas Zennström.

Som IP-telefoni tilbyder forsøker Skype å gjøre tjenestene kompatible mot så mange internettkoblinger som mulig. Tale over IP startet på PC-er, men kan utvides til PDA-er og mobiltelefoner. Skype ser på trådløse telefoner som pionersatsningen.

Prisen er høy. Adapteren til Siemens Gigaset M34USB koster 129 dollar, mens de seks Siemens-telefonene den kan brukes til koster fra 65 til 260 dollar. Siemens tilbyr adapteren sammen med programvaren SkypeOut som gjør det mulig å ringe både til tradisjonelle telefoner og til PC-er.

    Les også:

Til toppen