Skype åpner Linux-klienten

Håper på bredere appell blant Linux-brukere, men gir ikke bort all koden.

Skype åpner Linux-klienten
Bilde:

Skype utvikler nå en åpen kildekode av IP-telefoniprogrammet til Linux.

Programmet som lar brukere ringe og gjennomføre videokonferanser over nettet har nærmere en halv milliard registrerte brukere.

I et kortfattet blogginnlegg fra selskapet bekreftes det at de jobber med å åpne opp Linux-klienten.

Arbeidet skal være del av et større tilbud til plattformen, men Skype ønsker ikke å gå nærmere inn på hva dette innebærer.

Foreløpig er det få detaljer de kommer med, men det understrekes at det er klienten, eller rettere sagt det grafiske brukergrensesnittet som skal slippes som åpen kildekode til Linux.

- Et åpent grensesnitt vil hjelpe oss å få bredere appell blant de mange Linux-distribusjonene, samt andre plattformer. Det vil også ytterligere øke utviklingstakten, skriver Skype-representanten.

Det er etter alt å dømme altså ikke snakk om et frislipp av hele kildekoden eller av plattformens kommunikasjonsprotokoller.

Skype-programmet til Linux har alltid ligget flere skritt bak tilsvarende tilbud til Windows og Mac. Skype fungerer på noen versjoner av Linux, men langt fra alle.

- Fordi Skype er et proprietært program følger det ikke med de fleste Linux-distribusjoner og det kan også være vanskelig å finne programmet i mange pakkebrønner, skriver Mashable.

Nettstedet tror likevel åpningen av selve programskallet er en god nyhet som kan gjøre det enklere for Linux-miljøet å gjøre klienten mer kompatibel.

    Les også: