Skype-avlytter ble åpen kildekode

Lagrer andres Skype-samtaler som MP3-filer.

27. aug. 2009 - 11:41

Ruben Unteregger, som i en årrekke skal ha jobbet som utvikler ved sveitsiske ERA IT Solutions, , har utgitt kildekoden til et program som skal kunne brukes til å avlytte Skype-samtaler. Programmet kan spres som en trojaner som ofrene lokkes til å kjøre.

Da vil det knytte seg til Skype-prosessene og i skjul gjør opptak av IP-telefonisamtaler og overføre disse til en ekstern server som MP3-filer.

Selve kunngjøringen og kildekode er tilgjengelig her.

I et lengre, oversatt intervju med nettstedet Gulli.com, går det fram at Unteregger jobb ved ERA IT Solutions var å lage skadevare som kunne invadere pc-en til privatpersoner. Spesielt skal selskapet har vært involvert i konstruksjonen av trojanere for avlytting av IP-telefoni-samtaler.

Det spekuleres flere steder på om ERA IT Solutions har laget slike løsninger i samarbeid med eller på oppdrag fra både det føderale, tyske politiet - Bundeskriminalamt/BKA, samt sveitsiske myndigheter, men Unteregger sier at han ikke har lov til å uttale seg om dette.

Det har likevel vært kjent lenge at både tysk politi og EU-organet Eurojust har ønsket seg muligheter til å avlytte Skype, på samme måte som de kan avlytte vanlige telefonsamtaler. Ser også de relaterte sakene nedenfor.

Lenker til flere kilder i saken finnes i dette Slashdot-innlegget.

    Les også:

Skisse over hvordan "SkypeTap" fungerer.
Skisse over hvordan "SkypeTap" fungerer.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.