BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skype får mer Lync-støtte

Videosamtaler på tvers.

Videosamtale mellom Lync og Skype, sett fra Lync-brukerens side.
Videosamtale mellom Lync og Skype, sett fra Lync-brukerens side. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 2014 - 14:22

Microsoft-eide Skype kom i forrige uke med en ny versjon av Skype-klienten for Windows. Denne utgaven, 7.0.0.100 gjør det mulig for brukere av Skype å gjennomføre videosamtaler med brukere Microsoft Lync, og omvendt. Siden i fjor har det vært mulig for Skype- og Lync-brukere kunnet kommunisere ved hjelp av tale og lynmeldinger.

For å få til videosamtaler på tvers av de to plattformene, har det vært nødvendig for Microsoft å gjøre en hel del i den underliggende mediestakken. Felles er nå aktivert kryptering av både media og signalering ved hjelp av TLS og SRTP. Standard for videosamtaler mellom Lync og Skype er også lyd- og videokodekene SILK og H.264 SVC. Dessuten tas det i bruk flere ulike metoder, som STUN, TURN og ICE, for traversering av brannmurer.

Lync 2013-klienten for både Windows, Android og iOS støtter videosamtaler med Skype. Men foreløpig er det bare desktop-utgave av Skype som støtter dette. Det kreves også at Skype-brukeren er logget inn med en Microsoft-konto.

Microsoft lover dog at flere Skype-klienter vil få slik støtte i løpet av noen måneder, i første omgang klientene til Android og iOS.

Microsoft fullførte oppkjøpet av Skype i oktober 2011, året etter at Microsoft slo sammen produktene Communications Server, Communications Online og Communicator til «Lync». I første halvdel av 2015 blir Lync til Skype for Business, noe betyr ytterligere integrasjon mellom de to tjenestene. Denne skal blant annet få støtte for SkypeID-er og gjøre det enklere å finne Skype-brukere i den globale Skype-katalogen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.