Skype-gründer lover TV-tjeneste før jul

Skype-gründer lover TV-tjeneste før jul

Niklas Zennström og Janus Friis skapte Kazaa og Skype og lover nå et ny P2P-tjeneste for TV før jul.

Niklas Zennström og Janus Friis ble både kjente og beryktede etter å ha laget fildelingstjenesten Kazaa. Senere ble de styrtrike da deres bredbåndstelefoniløsning Skype ble solgt til eBay for et gigantbeløp.

Tidligere i år skrev digi.no om deres neste prosjekt, "The Venice Project", hvor de retter seg inn mot TV-markedet med peer-to-peer teknologi.

    Les også:

Nå nærmer det seg lansering. Ifølge Business Week skal de åpne tjenesten for utvided testing i november og før året er slutt skal den være åpen for alle.

- Forhåpentligvis oppnår vi en raskt spredning, sier Janus Friis til Businessweek.com.

For ikke å tråkke innholdsprodusenter og rettighetshavere altfor hardt på tærne vil det nye selskapet inngå avtaler med innholdsprodusenter og TV-kanaler. Tjenesten skal reklamefinansieres og innholdsprodusentene skal få en andel av inntektene derfra. amtaler med disse aktørene er i gang, men ingen avtaler er på plass ennå.

I motsetning til tjenester som Youtube, skal ikke The Venice Project basere seg på å legge ut deler av programmer, men de vil isteden sende hele innholdet i programmene som vises. Fokus er rettet mot profesjonelt produsert innhold, selv om det også skal være mulig for amatører å bruke tjenesten til å distribuere egenprodusert innhold.

Prosjektet vil få et nytt navn før det lanseres.

Her er prosjektets hjemmeside. Foreløpig er det sparsomt med opplysninger, men interesserte kan melde seg som betatestere.

well help bring TV to the Web.

Til toppen