JUSS OG SAMFUNN

Skype-gründere blir saksøkt i USA

Skype-gründerne Janus Friis og Niklas Zennström blir anklaget for å ha stjålet P2P-teknologien FastTrack.

24. mai 2007 - 09:21

Det amerikanske selskapet StreamCast har startet en ny rettssak rundt den nye tjenesten Joost mot Skype-gründerne Janus Friis og Niklas Zennström.

Denne gang har StreamCast en rettsak mot Skype, eBay, Joost, Friis og Zennström ved Los Angeles County Superior Court, skriver comon.dk.

StreamCast hevder at Friis og Zennström har stjålet P2P-teknologien FastTrack og urettmessig overført 28 millioner Morpheus-brukere til Kazaa, som i mellomtiden er solgt til et australsk selskap.

Men det er den samme P2P-teknologien, som ligger til grunn for Skype og Joost, hevder StreamCast, som forlanger erstatning i milliardklassen.

Også i fjor ble Skype-gründerne Janus Friis og Niklas Zennström saksøkt av det amerikanske selskapet StreamCast Networks for å bruke metoder som er i strid med den amerikanske mafialoven.

I den første rettsaken krevde StreamCast 30 milliarder kroner i erstatning, fordi teknologien bak Skype angivelig er stjålet fra StreamCast-selskapet Morpheus. StreamCast henviste til en paragraf i den amerikanske Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, som er mot organiseret kriminalitet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra