Skype-gründerne får trolig nye milliarder

Skype-gründerne fikk først ufattelige 16,2 milliarder kroner - og ligger nå an til nye milliard-bonuser.

Skype-gründerne får trolig nye milliarder

Skype-gründerne fikk først ufattelige 16,2 milliarder kroner - og ligger nå an til nye milliard-bonuser.

12. september i fjor, for nøyaktig ett år siden, ble det kjent at nettauksjonsgiganten eBay kjøpte det relativt nystartede programvareselskapet Skype for 16,2 milliarder kroner.

    Les også:

Kjøpesummen ble betalt i form av kontanter og aksjer i eBay. Skypes investorer tok ut penger, mens gründerne, som eide over halvparten av selskapet, valgte å få store deler av sin betaling i form av aksjer.

Skype vokste seg rekordstore på rekordtid og gründerne Niklas Zennström og Janus Friis var dyktige ved forhandlingsbordet. I tillegg til den enorme engangsummen, forhandlet de seg frem til en avtale der de skulle få ytterligere 1,2 milliarder euro, eller 10 milliarder norske kroner, dersom selskapet klarte å oppnå målsetninger avtalt med kjøperen eBay.

Målene ble satt innen kundevekst, inntektsnivå og resultater. Ifølge den svenske avisen Dagens Industri ligger Skype-gründerne godt an til å innfri målsetningskravene.

Brukerdatabasen har fordoblet seg det siste året og per juni i år hadde selskapet 113 millioner brukere. På omsetningssiden skal Skype omsette for 200 millioner dollar i år. I årets første halvår klarte de 80 millioner dollar. Dersom veksten fortsetter ligger de godt an til å nå 200 millioner. Resultatmålet var å gå i null og det ligger selskapet også an til, ifølge Dagens Industri.

Pengene som Skype-gründerne får inn skal brukes på risikoprosjekter gjennom et ventureselskap som Zennström driver ved siden av jobben som toppsjef i Skype.

Til toppen