BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skype har blitt smartere

Oppfatter hvilken enhet man faktisk bruker.

Skype har i løpet av året begynt å ta langt større hensikt til at mange brukere benytter tjenesten på tvers av flere enheter.
Skype har i løpet av året begynt å ta langt større hensikt til at mange brukere benytter tjenesten på tvers av flere enheter. Bilde: Skype
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. aug. 2014 - 07:27

Microsoft-eide Skype kunngjorde i går at selskapet på nytt har forsøkt å gjøre opplevelsen bedre for dem som bruker tjenesten ikke bare på én enhet, men for eksempel på både smartmobilen, nettbrett og pc-en, både hjemme og på jobb.

Dersom man er logget inn med Skype på flere enheter på en gang, vil varsler om nye meldinger og samtaler gjengis på samtlige enheter. Det kan skape mye støy i form av både lyd og visuelle blink.

Men nå skal det bli en slutt på dette. I alle fall når det gjelder meldinger. Dersom man bruker pc-en der og da, vil meldingsvarselet bli sendt til denne. Dersom man i stedet bruker smartmobilen, er det på denne brukeren vil bli varslet om det som har skjedd. Skype-klientene på de øvrige enhetene vil holde tyst.

Dersom man derimot ikke aktivt noen enhet for øyeblikket, vil Skype-klientene opptre som i dag, det vil si at alle vil forsøke å varsle brukeren. Men meldingsvarselet vil stoppe på de andre enhetene så snart man plukker opp én av dem. Meldingene vil likevel bli sendt til alle enhetene og vil være tilgjengelig i meldingshistorikken.

Varsling om innkommende samtaler vil derimot fortsatt skje på samtlige enheter, slik at brukeren kan velge hvilken enhet man ønsker å svare med.

Den nye funksjonen avhenger at man på samtlige enheter har den aller nyeste versjonen av Skype. Avhengig av plattform, vil denne versjonen bli tilgjengelig innen noen få uker.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.