BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skype har fått orden på synkronisering

Slutt på doble varslinger.

Flere irriterende feil og mangler i Skype-tjenestens lynmeldingsfunksjonalitet skal nå være rettet.
Flere irriterende feil og mangler i Skype-tjenestens lynmeldingsfunksjonalitet skal nå være rettet. Bilde: Skype
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. feb. 2014 - 09:16

Skype er en mye brukt lynmeldingstjeneste, men tjenesten har hatt en merkelig mangel. Dersom man bruker Skype på flere enheter, men bare har vært pålogget på én om gangen, har man likevel blitt varslet om nye meldinger på de øvrige enhetene – en stund etter at man logget seg på disse enhetene. Det har skapt mye unødvendig støy.

Men også synkroniseringen av historikken har vært problematisk, slik at meldingshistorikken i én klient ofte har manglet meldinger sendt fra eller mottatt med en annen klient.

Nå skal dette være rettet. I et blogginnlegg i går skriver Microsoft-eide Skype at problemene er rettet. Meldingene synkroniseres på tvers av klientene. Meldinger som har blitt markert som lest av én klient, vil ikke lenger dukke opp som nye meldinger på andre klienter. I stedet lastes de bare inn i historikken i det stille.

Skype kom ikke med noen ny klient i går, så de forbedringene som eventuelt har blitt gjort på klientsiden, har allerede vært tilgjengelige en stund. Det anbefales dog at man har installert den nyeste versjonen som er tilgjengelig.

I blogginnlegget fortelles det også at Skype er i ferd med å forbedre ytelsene til mobilklientene. Det loves forlenget batteritid, raskere oppstart og at det vil ta kortere tid å hente fram appen når den ikke kjøres i forgrunnen.

Det loves også ytterligere forbedringer knyttet til varslinger i månedene som kommer, samt bedre synkronisering av blant annet kontakter og gruppesamtaler.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.