Skype IP-telefoni tar et nytt steg

Muligheten for å ringen Skype-brukere fra en vanlig telefon rykker nærmere.

Muligheten for å ringen Skype-brukere fra en vanlig telefon rykker nærmere.

Skype, som er laget av de samme gründerne som står bak fildelingsprogrammet Kazaa, startet i utgangspunktet opp med bare utgående samtaler.

Skype-programvaren, som er gratis å laste ned og bruke for å ringe til andre Skype-brukere, er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux og Pocket PC. Støtte for flere plattformer er under utvikling.

Programmet ble lansert i 2003, men bare på halvannet år har programmet fått 29 millioner brukere, melder selskapet.

I dag melder IDG.se at svenskene nå kan ringe fra det faste telenettet til Skype.

Samarbeidet med operatøren TDC Song skal gjøre det lettere for svenskene å bruke selskapets betalbare tjenester. Tidligere Song Networks er spesialist på IP-telefoni på det nordiske marked.

I Skypes tilbud inngår blant annet en tjeneste der man kan prate gratis med hvem som helst i verden via et enkelt webkamera. Fortjenesten hos Skype ligger i Skype In, Skype Out og Skkype Voicemail.

Svenske brukere av Skype In kan få samtaler til sin Skype-klient via det vanlige telenettet eller mobilnettet.

Disse tjenestene gjør det mulig å ringe til lokalsamtalekostnader over hele verden via partnere som har Skype har inngått relasjoner med, som TDC Song.

Med SkypeIn, får brukeren opprettet et vanlig telefonnummer. Før TDC Song lanserte sitt tilbud har det kun vært telefonnumre i Frankrike, Hong Kong, Storbritannia og USA som har vært tilgjengelige med SkypeIn.

SkypeIn vil koste 30 euro i året eller 10 euro for tre måneder. Dette inkluderer Skype Voicemail, det vil si en telefonsvarertjeneste.

Skype har mer enn én million brukere har tatt i bruk SkypeOut, selskapets betalingstjeneste for å ringe ut til vanlige telefonibrukere. Antallet registrerte Skype-brukere skal nå ha passert 29 millioner, hvor i gjennomsnitt to millioner er pålogget til enhver tid.

Til toppen