Skype klar med videotelefoni

Skype annonserte i dag en betautgave av Skype 2.0-klienten. Videotelefoni er blant nyhetene.

Skype annonserte i dag en betautgave av Skype 2.0-klienten. Videotelefoni er blant nyhetene.

En betautgave av Skype 2.0 er nå tilgjengelig for nedlasting fra selskapets nettsted. Sammen med den annonserer selskapet partnerskap med flere selskaper.

Blant nyhetene i den kommende klienten er Skype Video, en mulighet for brukeren til å se dem man snakker med. Den inkluderer også et vindu som viser hvordan brukeren selv ser ut på skjermen. Funksjonen avhenger selvfølgelig av at begge parter har et webkamera.

Brukergrensesnittet til klienten skal være forenklet. Mange funksjoner skal bare være ett klikk unna.

Brukeren kan personifisere sin Skype-identitet ved hjelp av avatarer eller valgte ringetoner.

Tidssonen til kontaktene vises nå, for å unngå uheldige oppringninger midt på natten. Kontaktene kan nå organiseres som for eksempel venner, kolleger eller familiemedlemmer. Det er mulig å starte en telefonkonferanse, chat eller fildeling med hele gruppen på en gang.

Søket etter kontakt skal ha blitt raskere, dessuten skal Skype toolbar for Microsoft Outlook gjøre det enkelt å ring til kontakter i adresseboken i Outlook.

Skype 2.0 skal også gjøre det mulig for brukerne å vise sin tilgjengelighet og sette i gang Skype-samtaler direkte fra en blogg eller en personlig webside. Skype har inngått samarbeid med Six Apart, som lar brukerne av selskapets personlige bloggtjeneste TypePad, integrere informasjon om brukeren tilstedeværelse i Skype inn i deres blogger. Er brukeren tilgjengelig, kan de som leser bloggen enkelt ringe til bloggforfatteren.

På grunn av den nye videofunksjonaliteten har Skype inngått samarbeid med både Logitech og Creative om denne typen produkter. Disse tilbyr Skype-sertifiserte webkameraer sammen med hodetelefoner og mikrofoner.

Skype 2.0 beta kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen