Skype-konkurrent på Clas Ohlson

Antallet selskaper som markedsfører seg som Skype-konkurrenter eksploderer.

Antallet selskaper som markedsfører seg som Skype-konkurrenter eksploderer.

Doro har tidligere lansert telefoner som kommer med Skype ferdiginstallert. Nå lager de også telefoner med en av konkurrentenes programvare, melder Nyteknik.se.

Det nye selskapet er svensk, og har et navn som minner veldig om dotcom-bølgens glade dager. Woize er da også bare en av svært mange selskaper som forsøker seg med denne typen billige bredbåndsbaserte telefontjenester. Bare her i Norge er det lansert tre tjenester. Phonzo var først ute, som kom Vyke, som opprinnelig er norsk, og i går kom JustIP. Det finnes også flere utenlandske selskaper, blant annet Voipbuster, og altså Woize.

Skype har også svenske grunnleggere, og selv om minst tre norske selskaper har lansert slike tjenester, ligger dermed broderfolket et stykker foran. Med rundt tre millioner samtidig påloggede brukere som kan ringes gratis, kan Skype tilby noe ingen av de andre foreløpig kan matche.

Ferdigpakken skal Doros Woize-telefon koste 350 svenske kroner hos Clas Ohlson i Sverige. Det er ikke klart om den også kommer til Norge.

Telefonen som inneholder Woizes programvare, kobles til datamaskinens USB-kontakt og programvaren installeres på PC-en. Deretter skal man kunne ringe vanlige telefonnumre via bredbåndslinjen, til vesentlig lavere kostnad enn vanlig telefoni.

Til toppen