Skype lanserte mobil sammen med 3

Mobiloperatøren 3 lanserte i dag en spesielt utviklet mobiltelefon med Skype-funksjonalitet.

Skype lanserte mobil sammen med 3

Mobiloperatøren 3 lanserte i dag en spesielt utviklet mobiltelefon med Skype-funksjonalitet.

Telefoner med støtte for IP-telefoni- og lynmeldingstjenesten Skyper er ikke noe nytt. Flere slike telefoner markedsføres via Skypes nettsted.

Men i dag lanserte den britiske delen av mobiloperatøren 3 en billig 3G-mobil med støtte for og i samarbeid med Skype. Senere skal den også tilbys i Australia, Danmark, Hong Kong, Italia, Irland, Macau, Sverige og Østerrike.

Mobilen, The Skype Phone, selges nå for 50 pund, omtrent 550 kroner, med rabatt dersom kundene kjøper to. Mobilen er utstyrt med en egen Skype-knapp. Skype-samtalene kan bare gjøres til andre Skype-brukere. Skype In/Out støttes ikke. Men mobilen kan selvfølgelig også brukes på vanlig måte.

Mobilen produseres av kinesiske Amoi, men er utviklet i samarbeid med Qualcomm. Den benytter Qualcomms Brew-plattform.

Mobilen har en skjerm på to tommer og leveres med et 2 megapikslers kamera og støtte for Bluetooth og microSD-kort. Et kort på 256 MB følger med.

3 er den nyeste og minste mobiloperatøren i Storbritannia. Analyseselskapet Ovum mener det ikke er noen tilfeldighet at nettopp dette selskapet har gått med på å tilby Skype-mobilen. Enhver hendelse som kan bryte opp status quo vil være til fordel for dette selskapet.

Ovum mener 3 på kort sikt kan øke antallet abonnenter ved hjelp av Skype-mobilen, men dersom selskapet lykkes med salget, vil det kunne skape egne strategiske problemer.

Ovum beskriver følgende scenario:

På mobiltelefonen din bruker du Skype til telefonsamtaler, Hotmail til meldinger, Google til søk og veibeskrivelser, YouTube for TV og musikk.

Hva trenger du da egentlig mobiloperatøren til? Svaret kan fort bli at dennes rolle bare vil være å subsidiere mobiltelefoner, overføre datatrafikk, samt å håndtere problemer og klager.

Ovum er tvilende til at det vil være en attraktiv virksomhet.

Til toppen