Skype med betal-versjon av ringeprogram

Skypes IP-telefoniprogram har 22 millioner brukere, men det er gratis. Nå skal Skype tjene penger på disse brukerne.

Skypes IP-telefoniprogram har 22 millioner brukere, men det er gratis. Nå skal Skype tjene penger på disse brukerne.

Taktikken er velkjent. Del ut noe gratis og brukerne strømmer til, men så kommer det kjedelige spørsmålet: Hvordan skal du tjene penger.

London-baserte Skype gjør nå det de fleste andre gratis-utdelere gjør. Man lanserer en proff-versjon som koster penger og forsøker å få en del av gratis-brukerne til å bytte over. Håpet er å få bedriftskunder til å si ja, for disse er vant til å betale for sine løsninger.

Selskapet har allerede en betaling-løsning, SkypeOut, men går ikke med overskudd. SkypeOut lar brukere ringe til vanlige telefoner - gratis-versjonen av Skype kan bare ringe til andre som har installert Skype-programmet på sin PC og PDA. Men dette er det vanskelig å tjene penger på.

Skype og deres svenske gründere, blant annet Niklas Zennstrom planlegger derfor til neste år en bedre versjon av sitt IP-telefoniprogram og arbeider med å skaffe seg salgspartnere, for Skype har selv bare 60 ansatte, skriver Forbes.

Zennstrom vil ikke røpe alt som kommer, men forteller at Skypeplus, som programmet heter vil gi større konferansemuligheter (mange kan snakke sammen) og en telefonsvarer. Den nye versjonen er bedre tilpasset bedriftsnettverk og skal være tilpasset intern-bruk.

Skype arbeider også med en fysisk Skype-telefon, skriver Forbes.

Til toppen