Skype med videosamtaler i HD

Kan foreløpig testes i en betaversjon, men krever nytt kamera.

Skype med videosamtaler i HD

Kan foreløpig testes i en betaversjon, men krever nytt kamera.

Skype kunngjorde i dag at selskapet har sluppet en betaversjon av selskapets Windows-klient som nå gjør det mulig å gjennomføre videosamtaler med 720p-oppløsning, det vil si 1280 x 720 piksler med opptil 30 bilder i sekundet.

Det spesielle med den nye løsningen fra Skype er at videokodingen og prosesseringen skjer i kameraet, i stedet for i pc-en. Dermed må brukerne gå til innkjøp av Skype-sertifiserte HD-kameraer for å oppnå denne oppløsningen. Slike kameraer skal komme på markedet i løpet av februar eller mars fra blant annet FaceVsion og In Store Solutions. Veiledende pris på disse ligger på mellom 69 og 140 dollar.

Ifølge Skype inkludere 34 prosent av Skype-to-Skype-samtalene nå video.

Snart skal det også bli mulig å gjennomføre Skype-samtaler ved hjelp av Internett-tilknyttede tv-er. LG og Panasonic skal til sommeren komme med en rekke tv-modeller med innebygd Skype-støtte. HD-kameraer til disse tv-ene vil tilbys som tilleggsutstyr. Kameraene og de tilhørende mikrofonene skal være laget slik at kan fange opp lyd og bilde fra «en sofaavstand».

Panasonic HDTV med Skype-støtte.
Panasonic HDTV med Skype-støtte.

Båndbreddekravet for overføring av Skype-video i HD-kvalitet er uavbrutt 1 megabit per sekund. Dette gjelder også oppstrømshastigheten.

Skype 4.2 beta for Windows kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen