Skype planlegger videotelefoni

Skype vil utvide selskapets IP-telefoniprogram til også å støtte videotelefoni.

Skype vil utvide selskapets IP-telefoniprogram til også å støtte videotelefoni.

Støtte for videotelefoni skal tiltrekke enda flere brukere til IP-telefoni-operatøren Skype, som tilbyr gratis telefoni mellom brukerne av selskapets klientprogramvare. Det mener selskapets administrerende direktør og gründer, Niklas Zennström. Tjenesten har allerede flere titalls millioner registrerte brukere over hele verden, hvor inntil tre millioner er pålogget på samme tid.

Under en konferanse ved Stanford University denne uken, demonstrerte Zennström en intern betautgave av Skype som har støtte for videotelefoni. Zennström holdt sin tale fra sitt kontor i Estland. Ifølge News.com sa han ingenting om når produktet vil bli tilgjengelig.

- Vi forsøker å bygge et økosystem og utvide vårt nettverk. Vi er fokuserte på å utvikle våre produkter, samt å utvide vårt programmeringsgrensesnitt (API), slik at vi kan bli større enn vi ville ha blitt alene, sa Zennström. API-et gjør det mulig for tredjepartsleverandører å bygge tillegg til Skype-klienten.

Videotelefoni over Internett anses som en raskt voksende tjeneste, etter hvert som stadig flere får bredbåndsaksess til både PC-en og mobiltelefonen (3G). Forøvrig er det ikke noe spesielt nytt ved dette, lynmeldingsklienter som MSN Messenger har lenge hatt støtte også for live videooverføring.

Til toppen