Skype skal bli langt mer mobil

IP-telefoni-klienten Skype blir tilgjengelig for flere mobile enheter i samarbeid med Sony og Intel.

Skype skal bli langt mer mobil

IP-telefoni-klienten Skype blir tilgjengelig for flere mobile enheter i samarbeid med Sony og Intel.

IP-telefoni- og lynmeldingstjenesten Skype skal bli tilgjengelig fra flere nye enheter. Skype fram klienter for flere trådløse og mobile enheter under denne ukens Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Dette inkluderer Sony PSP, noe som var ventet siden blant annet Sony hadde røpet det på forhånd. Denne klienten skal bli tilgjengelig gjennom en oppdatering av systemprogramvare til PSP som er planlagt i slutten av januar.

Skype vil også være forhåndsinstallert på Sonys Mylo Personal Communicator, COM-2. Også med denne vil forbindelsen kunne skje via WLAN.

    Les også:

Skype samarbeider dessuten Intel om i gjøre Skype-programmet tilgjengelig for den kompakte MID-plattformen (Mobile Internet Device) som Intel har utarbeidet. Dette er enheter med berøringsskjerm som vil være drevet av Mobile Internet Linux. Disse enhetene vil produseres av tredjepartsleverandører som vil produsere dem på oppdrag av andre eller selge dem under eget varemerke.

Den første implementeringen av Skypes programvare for Mobile Internet Linux på Intel-baserte MID-produkter forventes å bli tilgjengelig i løpet av første halvdel av 2008.

Til toppen