FORBRUKERTEKNOLOGI

Skype-telefon for bedrifter

Bedrifter er målgruppen for den høyttalende Skype-telefonen Polycom Communicator.

6. juni 2006 - 13:24

Polycom har lansert en enhet beregnet på bedrifter som vil bruke Skype til enkle telefonkonferanser. Flemming Graversen i Polycoms norske representant Avikom sier til digi.no at Polycom Communicator vil være leveringsklar i Norge i løpet av juni. Prisen eks merverdiavgift er 990 kroner.

Polycom Communicator koples til en PC over en USB-kabel, og trenger ingen annen strømforsyning. Når enheten ikke er i bruk, tvinnes kabelen inn under et lokk. Lokket fungerer som stativ når enheten er i bruk.

– Selve enheten er en høyttaler med to mikrofoner, slik at lyden formidles stereofonisk. Den leveres med en CD med drivere som gjør at knappene tilpasses grensesnittet til Skype, og at lyden optimeres for Skype-protokollen. Vi har samarbeidet med Skype under utviklingen, og den er offisielt sertifisert.

De lydtekniske spesifikasjonene følger ellers den samme standarden som Polycoms øvrige konferansetelefoner. Mikrofonen plukker opp lyd fra opptil i overkant av to meter. En kort demonstrasjon er nok til å overbevise at lyden er langt bedre enn for eksempel GSM formidlet over en vanlig Polycom konferansetelefon. Enheten er dimensjonert slik at det er hensiktsmessig å bruke den for grupper på opptil fire fem som sitter forholdsvis tett ved hverandre. For privatbruk kan enheten koples til hodetelefoner.

– Undersøkelser viser at rundt 30 prosent av Skype-brukerne er forretningsfolk som ønsker rask og grei oppkopling med utvalgte kontakter. Dette apparatet sikrer dem høy lydkvalitet og muligheten til å trekke flere med i samtalene. Det er også interessant på telefonmøtesiden, for eksempel kan en medarbeider i Australia kople seg opp til et vanlig telefonmøte over lokal takst i Norge.

Siden tilpasningen til Skype-tjenesten skjer gjennom programvare på PC-en, er det logisk å tenke seg tilsvarende tilpasninger til Microsoft og andre lynmeldere med tale over IP.

– Jeg antar at det vil komme, men når og hvordan, vet jeg ikke.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.